Νοέμβριος του 2020
Έφυγε το καλοκαίρι, πότε ήταν που έτριβα ντομάτες ,φεύγει και το φθινόπωρο ,πότε ήταν που μάζεψα ελιές. Ο καιρός κυλάει, κυλάει όπως ένα ποτάμι. Ένα άγριο ποτάμι που σαρώνει τα πάντα στο διάβα του, και που παρασύρει και εμένα σε ένα άγνωστο αύριο. Δεν ξέρω, νοιώθω πως το μόνο που μου μένει είναι η καθημερινότητα μου και θέλω να την προστατέψω. Και νοιώθω να την προστατεύω όταν μπαίνω στην μικρή κουζίνα μου και μαγειρεύω ένα νόστιμο, ζεστό φαγάκι .

Υλικά
½ κιλό σπαγγετίνη
¼ της κούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδου ολόκληρες
1 κούπα ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
10 μαύρες ελιές
1 κουτ της σούπας ανθός κάπαρης σε άλμη
Αλάτι, μαύρο πιπέρι
½ κουτ του γλυκού κοκκινοπίπερο
½ κουτ του γλυκού ξερή ρίγανη
½ κουτ του γλυκού πετιμέζι

Δημιουργία
α/Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τις ελιές τα κόβουμε στα δύο και πλένουμε την κάπαρη. Με ένα μαχαίρι πιέζουμε προς τα κάτω τις σκελίδες του σκόρδου για να ανοίξουν λίγο .
β/ Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί , προσθέτουμε τα σκόρδα και σοτάρουμε μέχρι να αφήσουν το άρωμα τους προσέχοντας να μην καούν. Αφαιρούμε τα σκόρδα από το τηγάνι, δεν μας χρειάζονται πλέον και προσθέτουμε το χυμό της ντομάτας, το κρασί , μισή κούπα ζεστό νερό και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουνε την φωτιά και σιγοβράζουμε για δέκα λεπτά προσέχοντας μην χρειαστεί λίγο νερό ακόμη. Προσθέτουμε τις ελιές, την κάπαρη, την ρίγανη, το κοκκινοπίπερο ,το πετιμέζι , το αλάτι , το μαύρο πιπέρι και σιγοβράζουμε για πέντε λεπτά ακόμη .
γ/Παράλληλα σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα σπαγγετίνη σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τα αφαιρούμε με μια πιρούνα για μακαρόνια ένα λεπτό νωρίτερα από τις οδηγίες της συσκευασίας και τα ρίχνουμε κατευθείαν στο τηγάνι με την σάλτσα .Ανακατεύουμε αφήνουμε να αγκαλιάσει η σάλτσα τα σπαγγετίνι , αποσύρουμε και σερβίρουμε .

Αν μας αρέσει η φέτα ταιριάζει απόλυτα .
Καλή επιτυχία !

Author

Σχολια