Αγαπημένοι μου φίλοι πλησιάζουν οι Άγιες μέρες του Πάσχα Και Πάσχα χωρίς τσουρέκι δεν έχει… Και φέτος δεν υπάρχει δικαιολογία για να μην φτιάξουμε σπιτικό τσουρέκι αφού υπάρχει η εύκολη συνταγή για νόστιμο τσουρέκι χωρίς πολύ ζύμωμα χωρίς μίξερ…

Εύκολα τσουρέκια χωρίς μίξερ
Υλικά
1 κιλό αλεύρι για τσουρέκι ή αλεύρι σκληρό
2 φακελάκια ξερή μαγιά (των 8 γρ)
1 φακελάκι μαχλέπι σε σκόνη (8 γρ)
2 δάκρυα μάστιχας
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα χλιαρό γάλα
1 κούπα λιωμένο βούτυρο
6 αυγά
½ κουτ του γλυκού αλάτι
Για το άλειμμα των τσουρεκιών
1 κρόκο αυγού συν 2 κουτ της σούπας γάλα

Παρασκευή

α)Σε μία λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι προσθέτουμε την μαγιά, το μαχλέπι την μαστίχα την ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το γάλα τα αυγά και με ένα πιρούνι ανακατεύουμε. προσθέτουμε το μισό λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε. Τέλος ρίχνουμε σιγά-σιγά και το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο ζυμώνοντας μέχρι να πάρουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
Αφήνουμε την ζύμη μας σε ζεστό μέρος σκεπασμένη να φουσκώσει.

β)Παίρνουμε την ζύμη και την ξαναζυμώνουμε, την χωρίζουμε σε κομμάτια, πλάθουμε λωρίδες και φτιάχνουμε τσουρέκια σε σχήμα πλεξούδας ή κουλούρα. Βάζουμε λαδόκολα σε ταψιά τοποθετούμε επάνω τα τσουρέκια μας τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσουν για 1 ώρα ακόμη.
Χτυπάμε το αυγό με το γάλα και αλείφουμε τα τσουρέκια.

γ)Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά περίπου να πάρουν χρώμα.

Καλή επιτυχία

Author

Σχολια