Κουτσομούρες σαβόρο
Αγαπημένοι μου φίλοι την Κυριακή των Βαΐων τρώμε ψάρι για να πάρουμε δύναμη από την μεγάλη νηστεία της Σαρακοστής. Χρόνια πολλά!

Υλικά για 4 άτομα

750 γρ κουτσομούρες
Αλάτι θαλασσινό
Αλεύρι για αλεύρωμα
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για την σάλτσα
1/3 ελαιόλαδο
1 πρέζα κοκκινοπίπερο
1 κλωνάρι δενδρολίβανο (τα φυλλαράκια)
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
1 σφηνάκι ξύδι
1 με 2 κουτ. σούπας σταφίδες

Παρασκευή
α) Καθαρίζουμε, πλένουμε, αλατίζουμε τα ψάρια και τα αλευρώνουμε.

β) Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει, τηγανίζουμε τα ψάρια, τα αφαιρούμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

γ)Για την σάλτσα παίρνουμε 1/3 της κούπας από το ελαιόλαδο που τηγανίσαμε τα ψάρια . Σε ένα άλλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κοκκινοπίπερο, το δεντρολίβανο, το σκόρδο και σοτάρουμε 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το ξύδι χαμηλώνουμε την φωτιά και σοτάρουμε να εξατμισθεί ανακατεύοντας συνέχεια και αποσύρουμε.

δ) Τοποθετούμε τις κοτσομούρες σε πιατέλα, περιχύνουμε με την σάλτσα πασπαλίζουμε με τις σταφίδες και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία

Author

Σχολια