ΑΝΤΩΝΙΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ – ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

H Αντωνία Παπακωνσταντίνου γεννήθηκε στο Αιγάλεω και κατοικεί μόνιμα στο Χαϊδάρι με τον σύζυγό της, τα δυο της παιδιά και τα εγγόνια της. Είναι πτυχιούχος (έτους 2010) Κοινωνικής Θεολογίας του ΕΚΠΑ. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μαγειρικής πρακτικής και γευσιγνωσίας καθώς και μαθήματα Διατροφής και Ευεξίας στο τμήμα Αθηνών του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου.
Έχει ολοκληρώσει κύκλους σεμιναρίων περί δημιουργικής προσέγγισης της παιδικής λογοτεχνίας αλλά και δημιουργικής γραφής μυθιστορήματος-διηγήματος-νουβέλας και πιο εξειδικευμένα πάνω σε θέματα γαστρονομίας.Είναι ακόμη απόφοιτος ελευθέρων σπουδών Αισθητικής και διατήρησε κατάστημα ομορφιάς για 10 χρόνια.

Υπήρξε ενεργό μέλος επί σειρά ετών σε συλλόγους ατόμων με ειδικές ανάγκες καθώς και σε προγράμματα αγωγής, υγείας, ταυτότητας και αυτοεκτίμησης και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με θέμα τις μαθησιακές δυσκολίες.

Ο Δήμος Χαϊδαρίου το 2010 την τίμησε με το βραβείο Γυναίκα της χρόνιας για την κοινωνική προσφορά στην πόλη τους.
Γράφει συνταγές μαγειρικής στο δίκτυο τοπικών εφημερίδων «Η πόλη μας», έχουν δημοσιευτεί συνταγές της στο περιοδικό “OLIVE”, έχει παρουσιάσει συνταγές μαγειρικής στο ραδιόφωνο στις εκπομπές «Γλυκιά Ζωή» (Πρώτο Πρόγραμμα ΕΡΤ), «Ο Χάρτης» (Φωνή της Ελλάδας ΕΡΤ) και «Αθήνα Αλά-Καρτ» (Αθήνα 9,84), έχει εμφανιστεί σε τηλεοπτικές εκπομπές μαγειρικής ή ψυχαγωγικού περιεχομένου («Chef στον αέρα» – SKY tv, «Γυναίκες» – Ε tv, «Namaste» ).


Το 2011 εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο με τον τίτλο «Φοιτήτρια και στη μαγειρική – συνταγές έως 30’»και 10 χρόνια αργότερα το βιβλίο «Γυναίκες της οδού Θεμιστοκλέους » ένα έργο που συνδυάζει το μυθιστόρημα με τη μαγειρική με τον καλύτερο τρόπο.

Ενημερώνει η ίδια τόσο το blog της www.kokkinopipero.gr όσο και το facebook group της «Συνταγές Μαγειρικής – Kokkinopipero.gr» το οποίο αριθμεί 80,000 ακόλουθους.

Η ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ ΤΗΣ – ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πιστεύει ακράδαντα πως Θεολογία και μαγειρική έχουν πολλά κοινά. π.χ. οι περίοδοι νηστείας, οι διάφορες τελετουργίες της Εκκλησίας μας, τα έθιμα που συνδέονται με τις θρησκευτικές γιορτές μας συνδέονται με τη διατροφή μας! Όπως γιατί νηστεύουμε, ποιες τροφές και γιατί επιβάλλεται ή απαγορεύεται να καταναλώνονται σε νηστείες, γιατί τρώμε συγκεκριμένα φαγητά σε κάποιες μεγάλες γιορτές, τι συμβολίζουν τα ποικίλα υλικά που χρησιμοποιούνται, ποια η σχέση διατροφικών συνηθειών της θρησκείας μας με την αρχαιότητα.

Καθ’ όλη την περίοδο της φοίτησής της στο Πανεπιστήμιο έπρεπε να συνταιριάξει πολλούς και διαφορετικούς ρόλους, ιδιαίτερους και σημαντικούς τόσο για εκείνη προσωπικά όσο και για την οικογένειά της. Ως φοιτήτρια έπρεπε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της Σχολής της, ως γυναίκα έπρεπε να αντεπεξέλθει στα οικογενειακά της καθήκοντα και να φροντίζει για την κάλυψη των προσωπικών της αναγκών και να βγάζει το μεράκι της για τη μαγειρική.. Όλα αυτά μοιάζει δύσκολο να συνδυαστούν.. Όμως, όταν σε ό,τι κάνεις υπάρχει η αγάπη, όλα είναι δυνατά! Η αγάπη από τη μια και η ανάγκη να πραγματοποιήσεις το όνειρό σου από την άλλη σε οπλίζουν και σου δίνουν τη δύναμη να ξεπερνάς τον ίδιο σου τον εαυτό.
Στόχος είναι η μετάδοση και η γνώση της παράδοσης, της ιστορίας και της λαογραφίας της ελληνικής μαγειρικής. Ακόμα, η γνωριμία με προϊόντα ελληνικής γης και με προϊόντα εποχής. Ιδιαίτερο βάρος δίνει στην ενημέρωση, σε νέες μητέρες για την σωστή διατροφή των παιδιών τους.

Γιατί όπως πιστεύει και η ίδια, Η μαγειρική είναι πολιτισμός.
Συνεχίζει την κοινωνική προσφορά σε άτομα με ειδικές ανάγκες.