Σύμφωνα με την παράδοση την βραδιά της Τσικνοπέμπτης το σπίτι μας πρέπει οπωσδήποτε να τσικνίσει και να φτάσει η τσίκνα ως τον ουρανό και να έχουμε γλέντια και χαρές όπως παλιά, γιατί έτσι πρέπει να το βλέπουμε και να πράττουμε, γιατί έτσι αρμόζει στην περίσταση…
Καλή Τσικνοπέμπτη!

Μπιφτέκια με μπέικον, κόλιανδρο και κοκκινοπίπερο

Υλικά

750 γρ χοιρινό κιμά
8 φέτες μπέικον (160 γρ)
1/4 της κούπας ελαιόλαδο συν 2 κουτ της σούπας
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες στον τρίφτη
2 αυγά
½ κούπα ψιλοκομμένο μαιντανό
1 κουτ της σούπας ξερή ρίγανη
2 κουτ του σούπας ξερό κόλιανδρο τριμμένο
½ κουτ του γλυκού κοκκινοπίπερο
Αλάτι – μαύρο πιπέρι
Τριμμένο ψωμάκι όσο χρειασθεί ( 2 φέτες περίπου)

Παρασκευή

α) Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τις δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο να ζεσταθεί προσθέτουμε το μπέικον και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό. Το αφαιρούμε από την φωτιά το αφήνουμε να κρυώσει και το χτυπάμε στο μπλέντερ έως ότου γίνει σαν τρίμμα ψωμιού.

β) Σε μία λεκανίτσα βάζουμε το κιμά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο τα κρεμμύδια το σκόρδο, το μαιντανό και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το μπεικον, την ρίγανη, το κόλιανδρο, το κοκκινοπίπερο, αλάτι, το μαύρο πιπέρι, τα αυγά και ζυμώνουμε Ρίχνουμε ψωμάκι όσο χρειάζεται και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία ωραία αφράτη ζύμη.

γ) Σε ένα ταψί βάζουμε αντικολλητικό χαρτί. Παίρνουμε ποσότητα του κιμά όσο χωράει η παλάμη μας, πλάθουμε μπιφτέκια και τα αλείφουμε με ελαιόλαδο.

δ) Βάζουμε στο ταψί τα μπιφτέκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα περίπου.

Καλή επιτυχία

Author

Σχολια