Αρνίσια κεφτεδάκια με κύμινο , κόλιανδρο και κοκκινοπίπερο σε σάλτσα ντομάτας

Ξεχωριστά ιδιαίτερα αέρινα κεφτεδάκια που απογειώνουν την γεύση μας .

Υλικά

1 κιλό αρνίσιο κιμά

¼ της κούπας ελαιόλαδο

2 μέτρια ξερά κρεμμύδια

2 σκελίδες σκόρδου

1 αυγό

Αλάτι –μαύρο πιπέρι

1 κουτ. της σούπας τριμμένο κύμινο

1 κουτ. της σούπας τριμμένο κόλιανδρο

½ κουτ. του γλυκού κοκκινοπίπερο

1 κουτ. της σούπας ρίγανη

1κουτ. της σούπας δυόσμο

½ κούπα μαιντανό

½ κούπα τριμμένο παξιμάδι ολικής άλεσης

Αλεύρι για το αλεύρωμα των κεφτέδων

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για την σάλτσα

1 κιλό ώριμες ντομάτες

¼ της κούπας ελαιόλαδο

3 σκελίδες σκόρδου

Αλάτι – μαύρο πιπέρι

Μια πρέζα κοκκινοπίπερο

½ κουτ του γλυκού μέλι

Παρασκευή

α/ Τρίβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στον τρίφτη. Ψιλοκόβουμε τον μαιντανό

β/ Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αυγό, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι και ζυμώνουμε. Προσθέτουμε το κύμινο, το κόλιανδρο, το κοκκινοπίπερο, την ρίγανη, τον δυόσμο ,τον μαιντανό, το παξιμάδι και ζυμώνουμε να ενσωματωθούν τα υλικά .Πλάθουμε κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε

γ/Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει ,προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφαιρούμε τα κεφτεδάκια και τα αφήνουμε στην άκρη .

δ/Ετοιμάζουμε την σάλτσα. Τρίβουμε στον τρίφτη τις ντομάτες .Καθαρίζουμε τις σκελίδες του σκόρδου , τις πιέζουμε ελαφρά προς τα κάτω να σπάσουν και τις αφήνουμε ολόκληρες.

ε/Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, το χυμό ντομάτας ,το σκόρδο ,αλάτι- πιπέρι, το μέλι , εάν χρειαστεί λίγο νεράκι και σιγοψήνουμε. Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια αφήνουμε να πάρουν μία δύο βράσεις και αποσύρουμε .

Καλή επιτυχία

Αντωνία

Author

Σχολια