Άλειψε μία φόρμα με βούτυρο και την πασπάλισε με αλεύρι. Χώρισε την ζύμη της σε δύο ίσα μέρη, έβαλε την μισή ζύμη στην φόρμα και την άνοιξε με τα χέρια της . Έριξε από επάνω την γέμιση και την άπλωσε ομοιόμορφα…

Υλικά
1 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/3 της κούπας μέλι
1 αυγό
1 σφηνάκι κονιάκ
2 κουτ του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Αλεύρι ολικής άλεσης όσο πάρει (3 κούπες περίπου)

Για την γέμιση
6 μέτρια κόκκινα μήλα
1 κουτ. της σούπας βούτυρο
2 κουτ. της σούπας μέλι
½ κούπα καρύδια
¼ κούπας κορινθιακή σταφίδα
1 κουτ. της σούπας κανέλα τριμμένη
½ κουτ. του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
Το χυμό από ½ λεμόνι

Παρασκευή
α/Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε φετάκια και τα ραντίζουμε με το χυμό του λεμονιού. Θρυμματίζουμε τα καρύδια
β/ Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε και λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε το μέλι, το κονιάκ και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
β/ Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε, προσθέτουμε το μίγμα του βουτύρου, το αυγό και ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και να έχουμε μία μαλακή ζύμη.
γ/Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί προσθέτουμε τα μήλα ,την κανέλα, το γαρύφαλλο και σοτάρουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του μήλου .Αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά, προσθέτουμε τα καρύδια, την σταφίδα και ανακατεύουμε απαλά.
δ/ Αλείφουμε μια φόρμα με βούτυρο και την πασπαλίζουμε με αλεύρι. Χωρίζουμε την ζύμη σε δυο ίσα μέρη. Βάζουμε την μισή ζύμη στην φόρμα και την ανοίγουμε με τα χέρια μας. Ρίχνουμε την γέμιση και την απλώνουμε ομοιόμορφα, ανοίγουμε την υπόλοιπη ζύμη, την βάζουμε από επάνω και χαράζουμε
ε/ ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για μία ώρα περίπου.

Μυστικό
Για να βάλουμε πιο εύκολα την ζύμη μας επάνω από την γέμιση την απλώνουμε επάνω σε λαδόκολα την σηκώνουμε και την αναποδογυρίζουμε .

Καλή επιτυχία
Αντωνία

Author

Σχολια