Υλικά

1300 χοιρινό από μπούτι ή σπάλα

½ κιλό σέλινο

½ κούπα ελαιόλαδο

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

1 πράσο μεγάλο

½ κούπα κρασί

Αλάτι , μαύρο πιπέρι

2 αυγά

Το χυμό από 2 λεμόνια

Παρασκευή

α/Κόβουμε το χοιρινό σε μεγάλους κύβους, κόβουμε το πράσο σε ροδέλες, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, πλένουμε και χοντροκόβουμε το σέλινο.
β/Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί προσθέτουμε το χοιρινό και το τσιγαρίζουμε από όλες τις πλευρές να κοκκινίσει , ρίχνουμε το πράσο ,το κρεμμύδι ,το αλάτι ,το πιπέρι και ανακατεύουμε.
γ/Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμησθεί, προσθέτουμε ζεστό νερό να σκεπάσει το κρέας , χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει .
δ/Προσθέτουμε το σέλινο , εάν χρειασθεί λίγο ζεστό νερό και αφήνουμε να ψηθεί το φαγητό μας μέχρι να μαλακώσει και το σέλινο.
ε/Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το λεμόνι . Προσθέτουμε λίγο- λίγο ζωμό από το φαγητό στο μπολ και το ανακατεύουμε, ρίχνουμε το μίγμα στο φαγητό κουνάμε κυκλικά το φαγητό και σερβίρουμε.

Author

Σχολια