Τα σουτζουκάκια με κιμά από μοσχάρι είναι μία αγαπημένη κλασσική συνταγή,
τα σουτζουκάκια με κιμά από κοτόπουλο είναι μια αγαπημένη σύγχρονη συνταγή…

Υλικά

750 γρ κιμά από κοτόπουλο
¼ της κούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδου
¼ της κούπας κόκκινο κρασί
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί τριμμένο
2 κουτ της σούπας κύμινο
1 κουτ του γλυκού κόλιανδρο
Αλάτι-μαύρο πιπέρι
1 πρέζα κοκκινοπίπερο

Για την σάλτσα

¼ της κούπας ελαιόλαδο
1 κουτί αποφλοιωμένα ντοματάκια με το χυμό τους (400γρ)
1 κουτ της σούπας πελτέ ντομάτας
2 σκελίδες σκόρδου
¼ της κούπας κόκκινο κρασί
1 κουτ της σούπας κύμινο
Αλάτι- μαύρο πιπέρι
1 πρέζα κοκκινοπίπερο
½ κουτ του γλυκού πετιμέζι ή μέλι

Παρασκευή

α/Στο μπλέντερ θρυμματίζουμε το ψωμί. Με ένα μαχαιράκι κομματιάζουμε τα ντοματάκια
και τρίβουμε το σκόρδο στον τρίφτη.

β/Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι,
το κύμινο, το κόλιανδρο, το κοκκινοπίπερο, το κρασί και ζυμώνουμε. Προσθέτουμε σιγά- σιγά
το ψωμί και ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά μας μέχρι να πάρουμε μία αφράτη υφή και πλάθουμε
μακρόστενα σουτζουκάκια.
γ/Προθερμένουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου. Σε ένα ταψί βάζουμε αντικολλητικό χαρτί,
τοποθετούμε τα σουτζουκάκια και τα ψήνουμε για 50με 55 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα αφαιρούμε
και τα αφήνουμε στην άκρη.

δ/Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, την ντομάτα, το πελτέ, το σκόρδο και ανακατεύουμε. Σβήνουμε
με το κρασί, αφήνουμε να εξατμισθεί και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο, το κοκκινοπίπερο,
το πετιμέζι και λίγο ζεστό νερό. Χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Προσθέτουμε
τα σουτζουκάκια στην σάλτσα και ψήνουμε 5 λεπτά ακόμη.

Καλή επιτυχία

Author

Σχολια