Αγαπημένοι μου φίλοι οι μέρες μας είναι μοναδικές, ας γίνουν και ξεχωριστές. Πως;
Μα φυσικά με καλή παρέα και καλό φαγητό και όταν λέω καλή παρέα, εννοώ τους ανθρώπους
που αγαπάμε και καλό φαγητό, εννοώ το φαγητό που μαγειρεύεται με αγάπη.

Υλικά

Για την ζύμη

1 κούπα χλιαρό νερό

¼ της κούπας ελαιόλαδο συν ¼ ελαιόλαδο για το
άλειμμα του ταψιού και του επάνω φύλλου.

2 κουτ. της σούπας ξύδι

1/2 κουτ του γλυκού αλάτι

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει περίπου ½ κιλό

Για τη γέμιση

750 γρ άσπρα μανιτάρια

1/4 της κούπας ελαιόλαδο

1 πράσο

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι

2-3 πιπεριές Φλωρίνης τουρσί

250 γρ φέτα

2 αυγά

Αλάτι –μαύρο πιπέρι

1 πρέζα κοκκινοπίπερο

Μαύρο σουσάμι

Παρασκευή

α)Σε μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, το αλάτι και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε σιγά – σιγά το αλεύρι και με ένα πιρούνι συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να απορροφήσει
το αλεύρι το νερό. Αφαιρούμε το πιρούνι και ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να πάρουμε μία ζύμη
εύπλαστη και μαλακή. Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε στην άκρη.

β)Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι σε φετάκια. Καθαρίζουμε, πλένουμε το πράσο
και κόβουμε σε λεπτές ροδέλες, το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος. Κόβουμε σε καρεδάκια τις πιπεριές,
θρυμματίζουμε την φέτα και χτυπάμε τα αυγά.

γ)Σε τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτουμε το πράσο, το ξερό κρεμμύδι, αλάτι και σοτάρουμε.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε να σοτάρουμε μέχρι να γίνουν διάφανα. Αφαιρούμε το τηγάνι από
την φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Προσθέτουμε τις πιπεριές, την φέτα ,τα αυγά, το μαύρο πιπέρι,
το κοκκινοπίπερο και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

δ)Χωρίζουμε την ζύμη μας σε δύο μέρη και ανοίγουμε δύο φύλλα. Αλείφουμε το ταψί με ελαιόλαδο και απλώνουμε
το ένα φύλλο. Ρίχνουμε την γέμιση και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Βάζουμε το δεύτερο φύλλο από πάνω να σκεπάσει
την γέμιση. Αλείφουμε το φύλλο με το υπόλοιπο ελαιόλαδο πασπαλίζουμε με το μαύρο σουσάμι και χαράζουμε.

ε)Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Ραντίζουμε με νερό την πίτα και ψήνουμε για μια ώρα περίπου
μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να μην κολλάει στο ταψί.

Καλή επιτυχία.

Author

Σχολια