Στην νηστεία της Σαρακοστής μου αρέσει να μαγειρεύω θαλασσινά. Μου αρέσουν πολύ και οι σουπιές και θέλω να τις μαγειρεύω παραδοσιακά με σπανάκι και είτε με ντομάτα είτε με λεμόνι είτε και με τα δυο μαζί.

Υλικά

700 γρ. σουπιές καθαρισμένες και χονδροκομμένες

700 γρ. σπανάκι πλυμένο και χοντροκομμένο

½ κούπα ελαιόλαδο

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη

4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

½ κούπα άνηθο ψιλοκομμένο

Αλάτι- μαύρο πιπέρι

Μια πρέζα κοκκινοπίπερο

1 σφηνάκι γλυκό κρασί

1 κουτ. της σούπας πελτέ ντομάτας

Χυμό από 1 λεμόνι (προαιρετικά)

Δημιουργία

α/ Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτουμε τις σουπιές και σοτάρουμε, προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Προσθέτουμε το σκόρδο, το μαύρο πιπέρι το κοκκινοπίπερο και ανακατεύουμε.

β/ Σβήνουμε με το κρασί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και τον πελτέ ντομάτας. Χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές

γ/ Προσθέτουμε το σπανάκι το αλάτι, τον άνηθο και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το σπανάκι και να μείνει το φαγητό με το λάδι του.

δ/Αποσύρουμε από την φωτιά προσθέτουμε το χυμό λεμόνι ανακατεύουμε και σερβίρουμε

Καλή επιτυχία

Author

Σχολια