Αγαπημένοι μου φίλοι η γάστρα είναι ένα από τα πολύ αγαπημένα μου σκεύη και τώρα που το σκέφτομαι,
την χρησιμοποιώ περισσότερο τις Κυριακές. Νιώθω πως όταν μαγειρεύω σε γάστρα να μου μένει χρόνος, αφού βάζω
όλα τα υλικά μου σε αυτήν, την σκεπάζω, την ρίχνω στο φούρνο και ούτε γάτα ούτε ζημιά και έτσι μου μένει
και χρόνος να απολαύσω την οικογένεια μου…

Όσο μπούκο στην γάστρα

Υλικά
1800 γρ κότσι από μοσχάρι

1/3 της κούπας ελαιόλαδο

3 μέτρια ξερά κρεμμύδια

3 μέτρια καρότα

3 κλωνάρια σέλερι

1 κούπα χυμό ντομάτας

1 κουτ του γλυκού πελτέ ντομάτας

½ κουτ του γλυκού μέλι

1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί

Αλάτι- μαύρο πιπέρι

10 κόκκους μπαχάρι

1 πρέζα κοκκινοπίπερο

Παρασκευή

α/ Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτουμε τα κότσια και
σοτάρουμε και τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα, τα αφαιρούμε και τα βάζουμε στην γάστρα.

β/Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα, το σέλερι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν
τα λαχανικά. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τους κόκκους μπαχάρι, το κοκκινοπίπερο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ, το μέλι και ανακατεύουμε.

γ)Ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε να πάρει 1 με 2 βράσεις, ξύνουμε με μια ξύλινη κουτάλα τα κατάλοιπα
του τηγανιού και ρίχνουμε τα υλικά από το τηγάνι στην γάστρα με τα κότσια.

δ) Προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να μισοσκεπάσει το φαγητό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους
200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να μαλακώσει το κρέας ,προσέχοντας μην σωθούν τα υγρά του

Σημείωση: Βάζουμε στο τηγάνι όσα κότσια χωράνε και σοτάρουμε τόσο, όσο να κοκκινίσουν και από τις δυο πλευρές . Τα αφαιρούμε και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα.

Καλή επιτυχία

Author

Σχολια