Όλο και οι περισσότεροι δεν έχουμε χρόνο για να μπούμε στην κουζίνα μας, όμως
όταν πρόκειται για ένα σπιτικό χάμπουργκερ αξίζει να το προσπαθήσουμε…

Σπιτικό Χάμπουργκερ

Υλικά

250 γρ μοσχαρίσιο κιμά

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

6 κουτ της σούπας ελαιόλαδο

¼ της κούπας φρυγανιά τριμμένη

1 κουτ της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 κουτ του γλυκού ξερή ρίγανη

Αλάτι – μαύρο πιπέρι

½ κουτ της σούπας ανθρακούχο νερό (σόδα)

4 ψωμάκια κλασικά με σουσάμι

4 φύλλα μαρουλιού

4 φέτες ντομάτας

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι σε φέτες

2 κουτ της σούπας μουστάρδα

2 κουτ της σούπας κέτσαπ

Παρασκευή

α)Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά,το κρεμμύδι, 4 κουτ της σούπας ελαιόλαδο,
το αυγό, τη ρίγανη, το μαϊντανό το αλάτι, το πιπέρι, ρίχνουμε την σόδα
και την φρυγανιά.

β)Ανακατεύουμε τα υλικά και πλάθουμε 4 μπιφτέκια.

γ)Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο να κάψει και τοποθετούμε
τα μπιφτέκια, αφήνουμε να πάρουν χρώμα και τα γυρίζουμε. Χαμηλώνουμε την φωτιά
και τα αφήνουμε να ψηθούν.

δ)Ανακατεύουμε τη μουστάρδα με την κέτσαπ ,ανοίγουμε στη μέση τα ψωμάκια και τα αλείφουμε.
Βάζουμε σε κάθε ψωμάκι ένα φύλλο μαρούλι, ένα μπιφτέκι, μία φέτα ντομάτα και λίγες φέτες
κρεμμύδι. Κλείνουμε το ψωμάκι και σερβίρουμε.

Author

Σχολια