Φεύγει σιγά- σιγά το δύο χιλιάδες είκοσι. Αναμένοντας το δύο χιλιάδες είκοσι ένα και σιροπιάζοντας τα μελομακάρονα μου νιώθω μια ελπίδα. Προσεύχομαι πάνω από τα μελομακάρονα μου και περιμένω . Προσπαθώ να μην ανοίγω τηλεόραση και να βλέπω ειδήσεις. <> μου λέει η αδελφή μου, ωστόσο εγώ το λέω επιβίωση. Αναμένοντας και σιροπιάζοντας τα μελομακάρονα μου.

Υλικά
1 ½ κούπα ελαιόλαδο
¼ της κούπας μέλι
1 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1 σφηνάκι κονιάκ
2 κουτ. του γλυκού τριμμένη κανέλλα
½ κουτ. του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
1 κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα
Το ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ( 5 κούπες περίπου )
Τριμμένα καρύδια για το πασπάλισμα

Για το σιρόπι
1 κούπα νερό
1 ½ κούπα μέλι
1 ξυλάκι κανέλας

Δημιουργία
α/ Σε μία λεκανίτσα βάζουμε το ελαιόλαδο , προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε. Βάζουμε τη μαγειρική σόδα στο χυμό πορτοκάλι ανακατεύουμε και το ρίχνουμε στην λεκανίτσα. Προσθέτουμε το κονιάκ , το ξύσμα , την κανέλα , το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε σιγά σιγά ζυμώνοντας μέχρι να πάρουμε μια μαλακή ζύμη.
β/ Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα. Παίρνουμε μικρά κομμάτια από την ζύμη πλάθουμε σε οβάλ σχήμα και τα τοποθετούμε στο ταψί. Με ένα πιρούνι τρυπάμε την επιφάνεια τους για να κάνουμε σχέδιο .
γ/ Σε μία κατσαρολίτσα βάζουμε το νερό ,το μέλι , το ξυλάκι κανέλας και βράζουμε το σιρόπι δύο με τρία λεπτά από την έναρξη του βρασμού αφαιρώντας τυχόν αφρούς .
δ/ Βάζουμε τα μελομακάρονα κρύα σε ζεστό σιρόπι και τα αφήνουμε για 1 λεπτό. Τα αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα ,τα τοποθετούμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με τα τριμμένα καρύδια.

Χρόνια πολλά
Καλές γιορτές

Author

Σχολια