Φεύγει σιγά- σιγά το δύο χιλιάδες είκοσι.Αναμένοντας το δύο χιλιάδες είκοσι ένα και σιροπιάζοντας τα μελομακάρονα μου νιώθω μια ελπίδα. Προσεύχομαι πάνω από τα μελομακάρονά μου και περιμένω. Προσπαθώ να μην ανοίγω τηλεόραση και να βλέπω ειδήσεις. “Κρύβεις το κεφάλι σου στην άμμο σαν τη στρουθοκάμηλο” μου λέει η αδερφή μου,ωστόσο εγώ το λέω επιβίωση. Αναμένοντας και σιροπιάζοντας τα μελομακάρονα μου.

Υλικά
1 ½ κούπα ελαιόλαδο
¼ της κούπας μέλι
1 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1 σφηνάκι κονιάκ
2 κουτ. του γλυκού τριμμένη κανέλλα
½ κουτ. του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
1 κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα
Το ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (5 κούπες περίπου)
Τριμμένα καρύδια για το πασπάλισμα

Για το σιρόπι
1 κούπα νερό
1 ½ κούπα μέλι
1 ξυλάκι κανέλας

Δημιουργία
α/ Σε μία λεκανίτσα βάζουμε το ελαιόλαδο , προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε. Βάζουμε τη μαγειρική σόδα στο χυμό πορτοκάλι ανακατεύουμε και το ρίχνουμε στην λεκανίτσα. Προσθέτουμε το κονιάκ , το ξύσμα , την κανέλα , το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε σιγά σιγά ζυμώνοντας μέχρι να πάρουμε μια μαλακή ζύμη.

β/ Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα. Παίρνουμε μικρά κομμάτια από την ζύμη πλάθουμε σε οβάλ σχήμα και τα τοποθετούμε στο ταψί. Με ένα πιρούνι τρυπάμε την επιφάνεια τους για να κάνουμε σχέδιο .

γ/ Σε μία κατσαρολίτσα βάζουμε το νερό ,το μέλι , το ξυλάκι κανέλας και βράζουμε το σιρόπι δύο με τρία λεπτά από την έναρξη του βρασμού αφαιρώντας τυχόν αφρούς .

δ/ Βάζουμε τα μελομακάρονα κρύα σε ζεστό σιρόπι και τα αφήνουμε για 1 λεπτό. Τα αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα ,τα τοποθετούμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με τα τριμμένα καρύδια.

Χρόνια πολλά
Καλές γιορτές

Author

Σχολια