Αγαπημένοι μου φίλοι ο Άυγουστος είναι ο μήνας που μας κάνει να ξεφεύγουμε από τα συνηθισμένα, Έτσι, ας
ξεφύγουμε και γευστικά από τα συνηθισμένα μαγειρεύοντας ξεχωριστά προϊόντα του τόπου μας και επειδή
είναι Άυγουστος ας πάρουμε ένα προιόν από ένα αγαπημένο μας νησί του Αιγαίου, την μαγευτική Λήμνο
και ας ταξιδέψουμε… Ας πάρουμε φλωμάρια

Φλωμάρια με κόκκινη σάλτσα λαχανικών

Υλικά.

500 γρ. φλωμάρια Λήμνου
2 μελιτζάνες αργίτικες
2 κολοκυθάκια
1 πράσινη πιπεριά και 1 πιπεριά κέρατο
8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο συν 4 κουτ της σούπας για τα φλωμάρια
4 μέτριες ώριμες φρέσκες ντομάτες
1κουτ του γλυκού πελτέ ντομάτας
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
½ κρασοπότηρο λευκό κρασί
Αλάτι- μαύρο πιπέρι
1 πρέζα κοκκινοπίπερο
½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
2 κουτ της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Παρασκευή

α) Κόβουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια σε κυβάκια ½ εκατοστού. Βάζουμε τα κυβάκια της μελιτζάνας
σε νερό για 20 λεπτά. Κόβουμε τις πιπεριές σε μπαστουνάκια. Τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη.

β)Βγάζουμε τα κυβάκια της μελιτζάνας από το νερό και τα στραγγίζουμε Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο
να κάψει, προσθέτουμε τα κυβάκια της μελιτζάνας και τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα αφαιρούμε
και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί, στο ίδιο ελαιόλαδο τηγανίζουμε και τα κυβάκια από τα κολοκυθάκια
μέχρι να πάρουν χρώμα, τα αφαιρούμε και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Τηγανίζουμε και τις πιπεριές
μέχρι να μαλακώσουν και τις αφαιρούμε.

γ)Σε τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι, το αλάτι, το σκόρδο, το μαύρο πιπέρι,
το κοκκινοπίπερο και σοτάρουμε 1 με 2 λεπτά. Προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ, την ζάχαρη, το κρασί,
χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε την σάλτσα για 15 λεπτά περίπου να μείνει με το λάδι της. Αποσύρουμε
από την φωτιά ρίχνουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν οι γεύσεις.

δ) Βράζουμε τα φλωμάρια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και
τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

ε) Σε ένα πιάτο τοποθετούμε τα φλωμάρια, προσθέτουμε από επάνω την σάλτσα λαχανικών και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία

Author

Σχολια