Στην Ικαρία βρεθήκαμε έναν Ιούλιο . Η εποχή ιδανική αν θέλεις να συνδυάσεις πανηγύρια , διασκέδαση , να δεις κόσμο αλλά και να αποφύγεις τους αέρηδες του Αυγούστου . Το ταξίδι με το καράβι κρατάει 7 ώρες περίπου . Υπάρχει φυσικά και αεροδρόμιο αν θες να πας αεροπορικώς , όμως νησί σημαίνει καράβι , κατάστρωμα , αλμύρα …
Γιατί όμως ξεχωρίζει η Ικαρία ; Αρχικά για την χαλαρότητα των ντόπιων η οποία είναι και το μυστικό της μακροζωίας τους . Χαλαρώστε λοιπόν και μην περιμένετε να σερβιριστείτε γρήγορα . Είστε διακοπές . Έπειτα για τις παραλίες της που είναι για όλα τα γούστα . Μία επίσκεψη στις Σευχέλλες είναι΄ ΄απαραίτητη ¨. Διάσημη , πανέμορφη , προσβάσιμη μέσω ενός μονοπατιού και 15 λεπτών περπάτημα . Αν πάλι δεν είστε αθλητικός τύπος μπορείτε να πάτε με το καραβάκι .Άλλες παραλίες είναι ο Κάμπος , ο Αρμενιστής , το Λιβάδι , η Μεσακτή . Ο καιρός και ο άνεμος θα σας οδηγήσουν σε ποια παραλία θα επισκεφτείτε αφού το κύμα είναι επικίνδυνο στο νησί .
Το σίγουρο είναι ότι στην Ικαρία θα διασκεδάσετε . Σχεδόν κάθε μέρα υπάρχει πανηγύρι στο νησί . Κατσικάκι στη σούβλα και άφθονο κρασί θα συνοδεύσουν τον χορό που ξεκινάει μετά τις 10.00 το βράδυ και τελειώνει τα ξημερώματα . Και αν δεν θέλετε πανηγύρι τότε υπάρχει λύση . Μπορείτε να πάτε στις Ράχες και στο χωριό Χριστός που μένει ξύπνιο όλη τη νύχτα . Όλα τα μαγαζιά είναι ανοιχτά και μπορείτε να ψωνίσετε , να φάτε ή να διασκεδάσετε όλο το βράδυ .
Δεν θα παραλείψουμε τις Θερμές ιαματικές πηγές της Ικαρίας . Το πιο γνωστό οργανωμένο μέρος είναι τα Θέρμα , όμως υπάρχουν και της Λευκάδας και της Αγίας Κυριακής αν θέλετε κάτι πιο πριβέ .
Ήρθε και η ώρα του φαγητού . Στην Ικαρία τρως καλά και οικονομικά . Βρίσκεις φρέσκο ψάρι στις ταβέρνες πάνω στο κύμα . Τρως υπέροχο αλμυρό κατσικάκι στις ταβέρνες των χωριών , και παντού βρίσκεις το υπέροχο τοπικό τυρί καθούρα φτιαγμένο από κατσικίσιο γάλα . Τα παραδοσιακά εδέσματα της Ικαρίας είναι πολλά με πρώτο και πιο διαδεδομένο, το «σουφικό». Πρόκειται για ένα λαδερό μαγειρευτό που γίνεται στο τηγάνι και όπου συνυπάρχουν διάφορα καλοκαιρινά λαχανικά. Είναι μια παραλλαγή του μπριάμ .
Εξαιρετικής ποιότητας είναι και το μέλι, ή «άναμα» στην ικαριώτικη ντοπιολαλιά. Ξεχωρίζει το μέλι που παράγεται από ρείκι και είναι γνωστό για τις ιαματικές του ιδιότητες.
Και ας μην ξεχνάμε το κρασί . Οι δύο προστατευμένης γεωγραφικής ένδειξης (Π.Γ.Ε.) ποικιλίες σταφυλιών που καλλιεργούνται στο νησί είναι το Φωκιανό και το Μπεγλέρι. Δυνατές , αρωματικές και ιδιαίτερες ποικιλίες δεν θα σας απογοητεύσουν .
Στην Ικαρία λοιπόν για να ζήσετε μία γνήσια γαστρονομική εμπειρία με μοναδικές συνταγές και φρέσκες πρώτες ύλες.

Author

Σχολια