Αγαπημένοι μου φίλοι,δεν είναι μόνο η συνταγή πως φτιάχνουμε μία πορτοκαλόπιτα, είναι το συναίσθημα όταν φτιάχνεις μία πορτοκαλόπιτα από τα χεράκια σου,για να την προσφέρεις στην οικογένειά σου,στους ανθρώπους που αγαπάς…

Υλικά.

6 αυγά
2/3 της κούπας ζάχαρη
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 κεσέ γιαούρτι στραγγιστό (200 γρ )
½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 βανίλιες
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ ( 20 γρ )
3 κουτ. της σούπας βούτυρο αγελαδινό λιωμένο

Για το σιρόπι

1 ½ κούπα νερό
1 1/2 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1 κούπα ζάχαρη
Φλούδες από 2 πορτοκάλια
1 σφηνάκι χυμό λεμόνι

Παρασκευή

Α) Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα αυγά με την ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μίγμα.
Προσθέτουμε τις βανίλιες, το ξύσμα, το γιαούρτι συνεχίζοντας το χτύπημα να ανακατευτούν τα υλικά.

Β) Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε σιγά- σιγά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας
κυκλικά με μια ξύλινη κουτάλα, προσθέτουμε το μπέικιν, το αλεύρι, το βούτυρο συνεχίζοντας
το ανακάτεμα απαλά να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

Γ) Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι, ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους
180 βαθμους Κελσίου για για 40-45.

Δ) Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε το νερό, το χυμό πορτοκάλι,τη ζάχαρη,τις φλούδες του πορτοκαλιού
και βράζουμε το σιρόπι από την στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε το χυμό λεμόνι
και ανακατεύουμε

Ε) Κόβουμε το γλυκό σε τετράγωνα κομμάτια και το σιροπιάζουμε σιγά – σιγά, ζεστό το γλυκό, ζεστό το σιρόπι.

Καλή μας επιτυχία

Author

Σχολια