Αγαπημένοι μου φίλοι, έχουμε Χριστούγεννα, έχουμε γλυκά, έχουμε κουραμπιέδες και αυτή η αίσθηση του κουραμπιέ μου θυμίζει, νομίζω, πως ήμασταν παλιά τα Χριστούγεννα, όπως τότε που μαζευόμασταν σε σαλόνια… να παίζουμε χαρτιά και να πίνουμε ποτά φορώντας πιο επίσημα ρούχα. Σιγά- σιγά απλοποιηθήκαν τα πράγματα, απλοποιήθηκαν και τα ρούχα και δεν ξέρω αν είναι καλύτερα ή χειρότερα. Ας προχωρήσουμε όμως, μην φιλοσοφούμε, η ζωή δεν είναι μόνο λόγια, είναι και πράξη, αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να βάλουμε τα υλικά για τους κουραμπιέδες μας πάνω στον πάγκο της κουζίνας, τους κουραμπιέδες αμυγδάλου που σας υποσχέθηκα ότι θα ανεβάσω σήμερα!

Υλικά

1 πακέτο βούτυρο 250 γρ.
¾ της κούπας ζάχαρη άχνη
100 γρ αμύγδαλα ωμά
1 βανίλια
1 σφηνάκι λευκό γλυκό κρασί
Αλεύρι όσο πάρει (450 γρ. περίπου )
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Παρασκευή

Α) Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο τόσο όσο χρειάζεται να λιώσει και το αποσύρουμε. Στο μπλέντερ χτυπάμε τα αμύγδαλα τόσο όσο να μείνουν μεγάλα κομμάτια.

Β) Σε μπολ βάζουμε το βούτυρο, προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το κρασί, την βανίλια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.

Γ) Προσθέτουμε σιγά – σιγά το αλεύρι, τα αμύγδαλα και αρχίζουμε να ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να γίνει η ζύμη εύπλαστη και μαλακή.

Δ) Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε σχήμα που θέλουμε (στρογγυλούς ή μισοφέγγαρα). Τους βάζουμε σε ταψί όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Κελσίου για 20 λεπτά περίπου.

Ε) Τους αφαιρούμε από το ταψί, τους αφήνουμε να κρυώσουν και μετά πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Καλή επιτυχία!

Author

Σχολια