Αγαπημένοι μου φίλοι ο Ιούνιος είναι περίεργος μήνας, είναι η μετάβαση από την άνοιξη στο καλοκαίρι, ένα καλοκαίρι που το προσμένουμε με λαχτάρα, το προσμένουμε γιατί θέλουμε διακοπές, γιατί θέλουμε μπάνια ,θέλουμε ανεμελιά, ίσως προσμένουμε το καλοκαίρι γιατί νομίζουμε πως θα ξεφύγουμε από τα δεινά μας, όμως μην μακρηγορώ, ας μαγειρέψουμε ένα άκρως καλοκαιρινό φαγητό τούτο τον περίεργο μήνα…

Υλικά

10 μεγάλες ώριμες ντομάτες

10 κουτ της σούπας ρύζι καρολίνα

1 κούπα ελαιόλαδο

2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένο

2 κουτ της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο

1 κουτ της σούπας ρίγανη

½ κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κουτ του γλυκού πελτέ ντομάτας

1 κουτ του γλυκού πετιμέζι

4 μέτριες πατάτες κομμένες κυδωνάτες

Αλάτι – πιπέρι μαύρο

Παρασκευή

Α) Κόβουμε το καπάκι από τις ντομάτες, αδειάζουμε την ψίχα τους και την ψιλοκόβουμε.

Β) Σε ένα μπολ βάζουμε την ψίχα της ντομάτας, τον πελτέ, το ρύζι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, τη ρίγανη, το δυόσμο και μισή κούπα ελαιόλαδο και το πετιμέζι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Γ) Γεμίζουμε τις ντομάτες με τη γέμιση και τις σκεπάζουμε με τα καπάκια τους.

Δ) Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες, τις αλατοπιπερώνουμε.

Ε) Σε ταψί βάζουμε τις ντομάτες και τις πατάτες, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να μελώσουν οι ντομάτες περίπου 1 ½ ώρα.

Καλή επιτυχία!

Author

Σχολια