Παλιά τα λέγαμε στις αυλές ή στις κουζίνες του σπιτιού . Αργότερα στο τηλέφωνο, τώρα στέλνουμε μήνυμα . Δεν το μπορώ το μήνυμα. Μου λείπει η επαφή των κοριτσιών, ή έστω και το τηλέφωνο. Όταν είμαστε μαζί έβλεπα τις εκφράσεις τους, τις χειρονομίες τους και με το τηλέφωνο, άκουγα το λυγμό ή το γέλιο της φωνής τους, με το μήνυμα όμως τι; Δεν βλέπεις , ούτε ακούς τον πόνο τους , το γέλιο τους , είναι απρόσωπο. Έτσι είναι η ζωή, αλλάζει, προχωράει, δεν ξέρω εάν είναι προς το χειρότερο ή προς το καλύτερο, έτσι είναι . Το πρωί έφτιαξα χορτόπιτα και έστειλα μήνυμα στην Πηγή ,την ρώτησα εάν αυτή βάζει πράσα ή όχι στην δική της πίτα…

Υλικά
Για τη γέμιση
½ κιλό σπανάκι
1 ματσάκι σέσκουλα
2 πράσα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κούπα άνηθο
1 κούπα μυρώνια
1 κούπα καυκαλήθρες
½ κούπα ελαιόλαδο
250 γρ φέτα
2 κουτ της σούπας ρύζι καρολίνα
Αλάτι- μαύρο πιπέρι

Για την ζύμη
1 κούπα χλιαρό νερό
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις περίπου μισό κιλό
¼ της κούπας ελαιόλαδο συν το άλειμμα του ταψιού και του φύλλου
2 κουτ. της σούπας μηλόξιδο
Ελάχιστο αλάτι

Δημιουργία
α/Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το νερό, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μηλόξιδο, το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σιγά –σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας με ένα πιρούνι μέχρι να απορροφήσει το αλεύρι τα υγρά. Αφαιρούμε το πιρούνι και ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να πάρουμε μία εύπλαστη ζύμη.
β/Καθαρίζουμε και πλένουμε τα χόρτα. Χοντροκόβουμε το σπανάκι, το αλατίζουμε και το τρίβουμε με τα χέρια μας να αποβάλει τα υγρά του. Κόβουμε τα πράσα σε λεπτές ροδέλες , ψιλοκόβουμε τα σέσκουλα, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τα μυρώνια και τις καυκαλήθρες.
γ/ Θρυμματίζουμε την φέτα. Σε ένα μπολ βάζουμε τα χόρτα .Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την φέτα , το ρύζι , μαύρο πιπέρι, και ανακατεύουμε.
δ/ Χωρίζουμε την ζύμη σε δύο φύλλα. Στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί το ένα φύλλο και ρίχνουμε την γέμιση ισόπαχα . Στρώνουμε από επάνω το δεύτερο φύλλο και αλείφουμε με ελαιόλαδο. Χαράζουμε την πίτα ,ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε στους 200- 220 °C για 1 ώρα με 1και 10 περίπου.
Καλή επιτυχία

Author

Σχολια