Πρώτη του Γενάρη και ετοίμασα τηγανίτες , έτσι για να γλυκάνω τον χρόνο, μήπως μου φερθεί και αυτός ανάλογα. Ξύπνησα νωρίς -νωρίς και ξεκίνησα. Το μυστικό για το πρωτοχρονιάτικο γλυκό μου είναι η φαντασία . Νομίζω πως αξίζει να ξεφεύγω λίγο από τα τετριμμένα, αυτό όμως δεν σημαίνει πως χρησιμοποίησα ότι ήθελα. Όχι βέβαια. Χρειάζεται πάντρεμα των υλικών και εμένα μου αρέσει να συνδυάζω υλικά . Άλλο ένα μυστικό μου ακόμη είναι ,να έχω πάρει τα υλικά μου και να τα έχω βάλει πάνω στον πάγκο της κουζίνας μου. Χρειαζόμουν, αλεύρι , αυγό, μήλα , μέλι … Φανταζόμουν μία ζεστή σάλτσα μήλου με μέλι πάνω από τις τηγανίτες μου και γιατί όχι, χρόνο είχα, έφτιαξα και μία ρευστή σάλτσα σοκολάτας με κρέμα γάλακτος και κονιάκ. Και έριξα και καρύδια και σταφίδες και βατόμουρα, όλα άφθονα…

Υλικά
2 κούπες χλιαρό νερό
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κούπες και ¼ περίπου
1 αυγό
Ένα τσικ αλάτι
2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για την σάλτσα μήλου
4 μήλα
2 κουτ. της σούπας μέλι
1 σφηνάκι κονιάκ
¼ κουτ . του γλυκού τριμμένη κανέλα
2 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού

Για την σάλτσα σοκολάτας
150 γρ. κρέμα γάλακτος
225 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
2 κουτ. της σούπας κονιάκ ή χυμό πορτοκάλι

Δημιουργία
α/Κοσκινίζουμε το αλεύρι και χτυπάμε το αυγό. Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, το αλεύρι και ανακατεύουμε .Προσθέτουμε το αυγό, το λάδι και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να πάρουμε ένα μέτριο χυλό.
β/Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει. Ρίχνουμε στο τηγάνι ½ κουτάλα της σούπας χυλό και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν οι τηγανίτες και από τις δύο πλευρές χρυσόξανθο χρώμα. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει ο χυλός .
γ/ Κόβουμε τα μήλα σε μικρά κομματάκια. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα μήλα, το μέλι, το κονιάκ, την κανέλα, μισή κούπα νερό και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν ,περίπου είκοσι λεπτά .Ρίχνουμε το χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε. Αφαιρούμε το τηγάνι από την φωτιά αφήνουμε να κρυώσουν και τα χτυπάμε στο μπλέντερ, μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη σάλτσα
δ/Κόβουμε σε κομματάκια την κουβερτούρα. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε λίγο να ζεσταθεί. Προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
ε/ Βάζουμε σε πιάτα τις τηγανίτες και τις σερβίρουμε με την σάλτσα που μας αρέσει. Προσθέτουμε καρύδια σταφίδες βατόμουρα και σερβίρουμε.

Καλή Χρονιά.

Author

Σχολια