Θρεπτική και γευστική πίτα για μικρούς και μεγάλους.

Υλικά
Για την ζύμη
1κούπα χλιαρό νερό
¼ της κούπας ελαιόλαδο συν για το άλειμμα του ταψιού και του φύλλου
2 κουτ. της σούπας ξύδι από λευκό κρασί
½ κουτ. του γλυκού αλάτι
Αλεύρι για όλες της χρήσεις όσο πάρει ,περίπου ½ κιλό.

Για την γέμιση
1 κιλό σπανάκι
300 γρ φέτα
¼ της κούπας ελαιόλαδο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
½ ματσάκι άνηθο
2 αυγά
Μαύρο πιπέρι

Δημιουργία
α/Ετοιμάζουμε την ζύμη, κοσκινίζουμε το αλεύρι. Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το νερό , προσθέτουμε το ελαιόλαδο το ξύδι, το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σιγά –σιγά το αλεύρι και με ένα πιρούνι ανακατεύουμε μέχρι να απορροφήσει το αλεύρι τα υγρά. Αφαιρούμε το πιρούνι και ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη.
β/ Καθαρίζουμε ,πλένουμε το σπανάκι, το ψιλοκόβουμε και ρίχνουμε αλάτι . Ανακατεύουμε με τα χέρια μας και το πιέζουμε να βγάλει τα περισσότερα υγρά του. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο . Χτυπάμε τα αυγά. Θρυμματίζουμε την φέτα .
γ/Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το σπανάκι , προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη φέτα , τα κρεμμυδάκια , τον άνηθο, τα αυγά , το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
δ/Χωρίζουμε την ζύμη σε δύο φύλλα. Αλείφουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο , στρώνουμε το ένα φύλλο και ρίχνουμε την γέμιση ισόπαχα . Προσθέτουμε από πάνω το δεύτερο φύλλο και τα ενώνουμε Αλείφουμε το φύλλο με ελαιόλαδο , χαράζουμε την πίτα και την ραντίζουμε με λίγο νερό .
ε/ Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για μια ώρα περίπου.

Author

Σχολια