Μας αρέσουν οι πίτες με σπιτικό τραγανό φύλλο και τις φτιάχνουμε μόνο και μόνο για αυτούς που αγαπάμε.

Υλικά
Για την ζύμη
Χλιαρό νερό ¾ της κούπας
2 κουτ. της σούπας μηλόξιδο
¼ της κούπας ελαιόλαδο συν ¼ για το άλειμμα του ταψιού και
το άλειμμα του επάνω φύλλου
Αλάτι ,μαύρο πιπέρι
Μια πρέζα κοκκινοπίπερο
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ( όσο πάρει)_ [ 3 ½ κούπες περίπου]

Για την γέμιση
300 γρ. ανθότυρο
300γρ. φέτα
¼ της κούπας ελαιόλαδο
½ κούπα γάλα
4 αυγά χωριάτικα
2 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
Μία πρέζα κοκκινοπίπερο
Μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Παρασκευή
α/Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό ,προσθέτουμε το μηλόξιδο ,το ελαιόλαδο , το αλάτι, το κοκκινοπίπερο, το μαύρο πιπέρι. Ρίχνουμε σιγά – σιγά το αλέυρι και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να απορροφήσει το νερό όλο το αλεύρι . Αφαιρούμε το πιρούνι και ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να πάρουμε μία ζύμη αφράτη και ελαστική ,την οποία σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την κρατάμε στην άκρη.
β/ Ετοιμάζουμε την γέμιση. Σε μπολ θρυμματίζουμε το ανθότυρο και την φέτα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το γάλα ,τα αυγά ,τον άνηθο, το μαύρο πιπέρι, το κοκκινοπίπερο και ανακατεύουμε.
γ/ Χωρίζουμε την ζύμη μας σε δύο μπάλες και ανοίγουμε δυο φύλλα, αλείφουμε το ταψί με ελαιόλαδο , στρώνουμε το πρώτο φύλλο και ρίχνουμε την γέμιση ισόπαχα. Στρώνουμε από επάνω το δεύτερο φύλλο . Αλείφουμε πολύ καλά με ελαιόλαδο ,την χαράζουμε και την ραντίζουμε με νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου για μια ώρα περίπου να πάρει χρώμα

Καλή επιτυχία

Author

Σχολια