Υλικά

300γρ φιλέτο κοτόπουλου

200 γρ φέτα

200 γρ. κασέρι

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι

Αλάτι – μαύρο πιπέρι

Μια πρέζα κοκκινοπίπερο

1 αυγό

½ κούπα κρέμα γάλακτος

½ κιλό φύλλο χωριάτικο

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Παρασκευή

Α) Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες το κοτόπουλο, κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες, τρίβουμε στον τρίφτη τα τυριά. Χτυπάμε το αυγό.

Β) Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλάτι-μαύρο πιπέρι, το κοκκινοπίπερο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις αφαιρούμε το τηγάνι από την φωτιά και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει. Προσθέτουμε το αυγό, την φέτα, το κασέρι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Γ) Ανοίγουμε το φύλλο και το κόβουμε σε τρία ίσα μέρη. Παίρνουμε μια λωρίδα φύλλου και βάζουμε στην άκρη μία κουταλιά της σούπας από την γέμιση, διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα και τυλίγουμε σε πακετάκι ,βάζουμε λίγο νερό στην άκρη και κολλάμε.

Δ) Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτουμε τα κοτομπουρεκάκια και τηγανίζουμε και από τις δυο πλευρές μέχρι να πάρουν καστανόξανθο χρώμα. Συνεχίζουμε το τηγάνισμα μέχρι να τελειώσουν όλα τα μπουρεκάκια.

Μυστικό: Μπορούμε να φτιάξουμε τα κοτομπουρεκάκια με βραστό ή ψητό κοτόπουλο που έχει περισσέψει από εχθές.

Author

Σχολια