Στις 23 του Απρίλη γιόρταζε ο Γιώργης της και η κυρά Φωτεινή όλο το μήνα έκανε τις προετοιμασίες. Ξέστρωνε και έπλενε τα χαλιά της, τα στέγνωνε, τα δίπλωνε τους έβαζε αποξηραμένα φύλλα λεβάντας για το σκόρο και για άρωμα, τα τύλιγε με παλιά βαμβακερά σεντόνια και τα φύλαγε στο πατάρι πάνω από το μπάνιο τους. Άλλαζε τις χειμωνιάτικες κουρτίνες της και έβαζε τις καλοκαιρινές ,τις σκούρες. Έτριβε και γυάλιζε γονατιστή τα μωσαϊκά της. Τα είχε όλα έτοιμα για την γιορτή του αντρός της και ανήμερα σηκώνονταν νωρίς και έβαζε στην λαδόκολλα το αρνάκι της με μπόλικο αλατοπίπερο, με φέτες κεφαλοτύρι και σκόρδο, πολλές σκελίδες σκόρδο……

Υλικά

1 μπούτι αρνιού

1 κεφάλι σκόρδου

250 γρ. κεφαλοτύρι

Αλάτι – μαύρο πιπέρι

ελαιόλαδο

Παρασκευή

Α) Καθαρίζουμε τα σκόρδα. Σε ένα μπολάκι βάζουμε τις σκελίδες του σκόρδου αλάτι , μαύρο πιπέρι και ανακατεύουμε. Kόβουμε το κεφαλοτύρι σε φετάκια.

Β) Παίρνουμε λαδόκολλες και βάζουμε μέσα το μπούτι. Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού κάνουμε σχισμές και μπήγουμε τις αλατοπιπερωμένες σκελίδες σκόρδου.

Γ) Αλείφουμε το αρνί με ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και ρίχνουμε από επάνω σκορπιστά τα φετάκια από το κεφαλοτύρι.

Δ) Τυλίγουμε πολύ καλά τις λαδόκολλες τις δένουμε με σπάγκο και τις τοποθετούμε σε ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C κελσίου για 3 ώρες.

Author

Σχολια