Για την Σοφία τα χρόνια και οι μήνες δεν έχουν σημασία, σημασία για αυτήν έχουν οι στιγμές και έχει ζήσει πολλές όμορφες στιγμές και ακόμη περισσότερες στο πατρικό της σπίτι στην οδό Θεμιστοκλέους, στηv τεράστια κουζίνα της αγαπημένης της γιαγιάς Σοφίας. Και σαν η γιαγιά μαγείρευε εκείνο το χωριάτικο κοτόπουλο στο φούρνο με τις πολλές σκελίδες σκόρδου, πασπαλισμένο με την ξερή ρίγανη με μπόλικο λάδι και γύρω- γύρω κομμένες πατατούλες και σαν αυτό ψηνόταν να κάνει μια τραγανή πέτσα και να μένει με το λάδι του. Και η Σοφία θυμάται στιγμές να τρώει το μπούτι και να βουτάει το ψωμί της στο λάδι μέσα από το ταψί…….

Υλικά

1 χωριάτικο κοτόπουλο 1600 γρ. περίπου

1 κιλό πατάτες

½ κούπα ελαιόλαδο

6 σκελίδες σκόρδου

Αλάτι – μαύρο πιπέρι

2 κουτ. του γλυκού ξερή ρίγανη

1 κουτ. της σούπας μουστάρδα

Το χυμό από δύο λεμόνια

Παρασκευή

Α) Πλένουμε το κοτόπουλο. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες .

Κόβουμε τις σκελίδες του σκόρδου σε φετάκια.

Β) Σε ένα ταψί βάζουμε το κοτόπουλο, τοποθετούμε γύρω – γύρω τις πατάτες, προσθέτουμε το σκόρδο και πασπαλίζουμε με αλάτι και ρίγανη.

Γ) Στην κούπα που έχουμε το ελαιόλαδο προσθέτουμε την μουστάρδα, το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το μίγμα στο κοτόπουλο και τις πατάτες και τα αλείφουμε πολύ καλά με τα χέρια μας. Προσθέτουμε 1 κούπα νερό.

Δ) Ψήνουμε το φαγητό μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 C για 1 ½ ώρα περίπου να ροδοκοκκινίσει.

Μυστικό : Όταν το κοτόπουλο κάνει τραγανή πέτσα από την μία πλευρά, το γυρίζουμε για να κάνει τραγανή πέτσα και από την άλλη πλευρά.

*Εάν δεν βρούμε χωριάτικο κοτόπουλο θα προτιμήσουμε να είναι βιολογικό.

Author

Σχολια