Τα ιδιαίτερα …

Υλικά

400 γρ. σπαγγέτι Νο 6

1/3 της κούπας ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες

6 καυτερές πιπερίτσες

1 κονσέρβα αποφλοιωμένα ντοματάκια με το χυμό τους

2 κόκκινες ψητές πιπεριές από βάζο (τουρσί)

1 κουτ. του γλυκού ζάχαρη

1 κουτ. του γλυκού πάπρικα γλυκιά σκόνη

2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό ( + λίγο για το πασπάλισμα)

αλάτι

Παρασκευή

α) Στο μπλέντερ πολτοποιούμε τις ντομάτες και μία από τις ψητές πιπεριές. Ψιλοκόβουμε την δεύτερη πιπεριά .

β)Σε άφθονο αλατισμένο νερό βάζουμε να βράσουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου .

γ)Παράλληλα σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί , προσθέτουμε το σκόρδο και τις πιπερίτσες ανακατεύοντας , προσθέτουμε την πολτοποιημένη ντομάτα και την πιπεριά , το αλάτι , τη ζάχαρη και την πάπρικα ανακατεύοντας . Τέλος προσθέτουμε τον βασιλικό ,λίγο ζωμό από τα μακαρόνια και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά περίπου .

Με μια πιρούνα παίρνουμε τα μακαρόνια κατευθείαν από την κατσαρόλα που τα βράσαμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με την σάλτσα . Ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματωθούν τα υλικά , προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ψητή πιπεριά , πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο βασιλικό και σερβίρουμε .

Author

Σχολια