Ριγκατόνι με κοτόπουλο και τυρί κρέμα.

<>

Υλικά

700 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. του γλυκού βούτυρο προαιρετικά
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδου πολύ ψιλοκομμένη
1 κρασοπότηρο άσπρο ξηρό κρασί
250 γρ τυρί κρέμα
2 κουτ της σούπας μαιντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι- μαύρο πιπέρι
1 πρέζα κοκκινοπίπερο
1 κουτ του γλυκού ροζ πιπέρι

Παρασκευή

α)Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές, ρίχνουμε αλάτι, το μαύρο πιπέρι, την πάπρικα, το κοκκινοπίπερο και ανακατεύουμε.
β) Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε να ζεσταθεί το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις μπουκιές του κοτόπουλου και
σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και να ψηθούν εσωτερικά. Καταλαβαίνουμε πως ψήθηκαν εσωτερικά όταν αλλάξει χρώμα
και το ροζ γίνει άσπρο. Τις αφαιρούμε και τις αφήνουμε στην άκρη…

γ) Παράλληλα βράζουμε τα ριγκατόνι σε άφθονο αλατισμένο νερό και κρατάμε μισή κούπα από το νερό που τα βράζουμε.
Στο τηγάνι που σοτάραμε τις μπουκιές του κοτόπουλου προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και σοτάρουμε ανακατεύοντας.
Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να εξατμησθεί. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το βούτυρο,
την μισή κούπα από το νερό που βράζουμε τα ριγκατόνι, το ροζ πιπερι και ανακατεύουμε.

δ)Αφαιρούμε με μία πιρούνα τα ριγκατόνι από την κατσαρόλα που βράζουν ένα λεπτό νωρίτερα από τις οδηγίες της συσκευασίας
και τα ρίχνουμε κατευθείαν με μια τρυπητή κουτάλα στο τηγάνι ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις. Το λίγο νερό που
θα παρασύρει η κουτάλα θα κάνει τα ριγκατόνι πιο ζουμερά και θα χυλώσει την σάλτσα. Προσθέτουμε τις μπουκιές του κοτόπουλου
και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να αγκαλιάσει η σάλτσα τα ριγκατόνι και τις μπουκιές του κοτόπουλου. Αποσύρουμε το τηγάνι από
την φωτιά, πασπαλίζουμε με τον μαιντανό και σερβίρουμε

Καλή επιτυχία

Author

Σχολια