Το μυστικό της Ειρήνης για την πετυχημένη σαλάτα της είναι τα ζυμαρικά της . Η Ειρήνη χρησιμοποιεί ζυμαρικά από σκληρό σιτάρι , τα βράζει σε άφθονο αλατισμένο νερό τόσο όσο να κρατάνε , δεν τα θέλει ούτε άβραστα μα ούτε και βρασμένα “τόσο – όσο “λέει .

Υλικά

200 γρ. κοτόπουλο στήθος

200 γρ. πένες

10 ελιές

10 ντοματίνια

100 γρ. φέτα

1 κουταλιά της σούπας κάπαρη

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι – μαύρο πιπέρι

Ρίγανη

Παρασκευή

Α) Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές, αφαιρούμε τα κουκούτσια από τις ελιές και τις ψιλοκόβουμε. Κόβουμε τα ντοματίνια στην μέση και την φέτα σε κυβάκια.

Β) Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με της οδηγίες συσκευασίας, τις αφαιρούμε 1-2 λεπτά νωρίτερα, τις σουρώνουμε και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Γ) Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο. Σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτουμε τις μπουκιές και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.

Στο ίδιο τηγανάκι προσθέτουμε τις ελιές, τα ντοματίνια και ανακατεύουμε 1-2 λεπτά να ομογενοποιηθούν οι γεύσεις.

Δ) Ρίχνουμε τα υλικά από το τηγάνι μας στο μπολ με τις πένες, προσθέτουμε την κάπαρη, την φέτα και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με την ρίγανη και σερβίρουμε.

Η σαλάτα μας τρώγεται κρύα ή ζεστή.

Μυστικό : Μπορούμε να φτιάξουμε την σαλάτα μας με ζυμαρικά ή κοτόπουλο που έχει περισσέψει από εχθές.

Author

Σχολια