Υλικά

  1. φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  2. φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό νερό

1 βανίλια ζαχαροπλαστικής

1 κουτάλια σούπας κονιάκ

1 πρέζα αλάτι

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Μέλι

Καρύδια     χοντροκομμένα

 

 

Παρασκευή

Α) Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό και το κονιάκ.  Προσθέτουμε το αλεύρι, τη βανίλια και το αλάτι.

Β) Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να φτιάξουμε το χυλό.

Γ) Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο να κάψει.  Ρίχνουμε στο τηγάνι μια κουταλιά της σούπας χυλό.  Τηγανίζουμε για 30 δευτερόλεπτα με 1 λεπτό και από τις δύο πλευρές να πάρουν χρυσόξανθο χρώμα.  Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει ο χυλός.

Δ) Σε πιατέλα τοποθετούμε τις τηγανίτες, περιχύνουμε το μέλι και πασπαλίζουμε τα καρύδια.

Σημείωση: αν δεν έχουμε κονιάκ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ούζο.

Author

Σχολια