Υλικά

10 μεσαίες πράσινες πιπεριές

1 βαζάκι τόνο σε λάδι (180 γρ.)

8 κουτ. σούπας ρύζι καρολίνα

2 μέτρια ξερά κρεμμύδια  ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

1 κονσέρβα ντομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

Αλάτι-μαύρο πιπέρι

½ κούπα μαϊντανός ψιλοκομμένος

3 μέτριες πατάτες

½ κούπα λευκό κρασί

Παρασκευή

Α) Κόβουμε τα καπάκια από τις πιπεριές και καθαρίζουμε τους σπόρους

Β) Σε ένα τηγάνι βάζουμε το μισό ελαιόλαδο να ζεσταθεί,  ρίχνουμε το κρεμμύδι, το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, την ντομάτα, την ζάχαρη το σκόρδο και σοτάρουμε 2-3 λεπτά.

Γ) Αφαιρούμε το λάδι από τον τόνο και τον λιώνουμε ελαφρά με το πιρούνι.  Προσθέτουμε στο τηγάνι τον τόνο και το μαϊντανό ανακατεύοντας να ενωθούν οι γεύσεις.

Δ) Γεμίζουμε τις πιπεριές με την γέμιση και τις σκεπάζουμε με τα καπάκια τους.  Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις αλατοπιπερώνουμε.

Ε) Σε ταψί βάζουμε τις πιπεριές και τις πατάτες. Ρίχνουμε το κρασί και περιχύνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.   Ψήνουμε στους 200 C περίπου  1 ½ ώρα.

Author

Σχολια