Όταν φτιάχνουμε γλυκό νοιώθουμε σαν να ζωγραφίζουμε έναν πίνακα , σαν να δημιουργούμε ένα κόσμημα . Το δικό μας γλυκό είναι έργο τέχνης !

Υλικά
1 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης
3 μπανάνες ώριμες
1/2 κούπα γλυκό σταφύλι
4 αυγά
¾ της κούπας βούτυρο
½ κούπα κακάο
½ κούπα κρασί μοσχάτο
1 βανίλια
1 φλιτζανάκι του καφέ στέβια
2 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Για το γλυκό κουταλιού
300 γρ ρώγες σταφύλι σουλτανίνα
1 κουτ. της σούπας μέλι
1 φυλλαράκι αρμπαρόριζα
Λίγες σταγόνες λεμόνι

Παρασκευή

α/Ετοιμάζουμε το γλυκό κουταλιού. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τις ρώγες προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το κλαράκι της αρμπαρόριζας ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαλακώσουν οι ρώγες και να δέσει το σιροπάκι του. Αφαιρούμε την αρμπαρόριζα και προσθέτουμε τις σταγόνες το λεμόνι
β/Κόβουμε τις μπανάνες σε μικρά κυβάκια, κοσκινίζουμε το κακάο και λιώνουμε το βούτυρο. Στο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κακάο, προσθέτουμε τις κομμένες μπανάνες, το γλυκό σταφύλι, την στέβια, τη βανίλια το μπέικιν και ανακατεύουμε.
γ/Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά να αφρατέψουν . Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το κρασί, ανακατεύοντας απαλά. Προσθέτουμε σιγά- σιγά το μίγμα του αλευριού και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας .
δ/Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ. Ρίχνουμε το μίγμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για 1 ώρα περίπου.

Καλή επιτυχία.

Author

Σχολια