Έβαλε στο μπολ χλιαρό νερό, πρόσθεσε το ελαιόλαδο ,έβαλε και μυλόξιδο, το βρίσκει λέει πιο ωφέλιμο για την υγεία της, έριξε και αλάτι και με το πιρούνι τα ανακάτεψε , μετά άρχισε να προσθέτει σιγά -σιγά το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα με το πιρούνι της, ύστερα άρχιζε να ζυμώνει με τα χέρια της , άφησε την ζύμη της να ξεκουραστεί και πήγε να ετοιμάσει την γέμιση…

Υλικά

Για την ζύμη
1 κούπα χλιαρό νερό
¼ της κούπας ελαιόλαδο
συν ¼ ελαιόλαδο για το άλειμμα του ταψιού και του επάνω φύλλου.
2 κουτ. της σούπας μυλόξιδο
αλάτι
Αλεύρι χωριάτικο όσο πάρει περίπου ½ κιλό

Για την γέμιση
1 κιλό πράσα
300 γρ φέτα γίδινη
4 αυγά
¼ της κούπας ελαιόλαδο
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κούπα φρέσκο άνηθο
Μαύρο πιπέρι
2 κουτ του γλυκού γλυκιά πάπρικα
½ κουτ του γλυκού κοκκινοπίπερο

Παρασκευή

α/Σε μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μυλόξιδο, το αλάτι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε σιγά – σιγά το αλεύρι και με ένα πιρούνι συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να απορροφήσει το νερό το αλεύρι. Αφαιρούμε το πιρούνι και ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να πάρουμε μία ζύμη εύπλαστη και μαλακή. Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε στην άκρη.
β/ Καθαρίζουμε και πλένουμε το πράσο. Κόβουμε σε λεπτές ροδέλες , το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος . Ψιλοκόβουμε τα ξερά κρεμμύδια ,τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Ζεματάμε σε βραστό νερό για πέντε λεπτά το πράσο και το σουρώνουμε. Θρυμματίζουμε την φέτα.
γ/Σε τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι και σοτάρουμε. Προσθέτουμε το πράσο και συνεχίζουμε να σοτάρουμε μέχρι να γίνουν διάφανα. Αφαιρούμε το τηγάνι από την φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Προσθέτουμε την φέτα ,τα αυγά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το μαύρο πιπέρι την πάπρικα, το κοκκινοπίπερο και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
δ/Χωρίζουμε την ζύμη μας σε δύο μέρη και ανοίγουμε δύο φύλλα. Αλείφουμε το ταψί με ελαιόλαδο και απλώνουμε το ένα φύλλο. Ρίχνουμε την γέμιση και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Βάζουμε το δεύτερο φύλλο από πάνω να σκεπάσει την γέμιση. Αλείφουμε το φύλλο με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και χαράζουμε.
ε/Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου, ραντίζουμε με νερό την πίτα και ψήνουμε για μια ώρα περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να μην κολλάει στο ταψί.

Καλή επιτυχία
Αντωνία.

Author

Σχολια