Στην γωνία της οδού Θεμιστοκλέους πάνω από το σπίτι της κυρά Κασσιανής νοίκιασε η Στεφανία ένα πολύ όμορφο σπίτι με μία μεγάλη βεράντα να κοιτάει προς το πάρκο, εμείς όμως δεν την βλέπουμε σχεδόν ποτέ αφού αυτή έχει αμπαρωθεί στο πίσω μέρος του σπιτιού στο μικρό ακατάστατο γραφείο της και όλο γράφει και γράφει… Συγγραφέας είναι και ετοιμάζει το καινούργιο της μυθιστόρημα μία ιστορία αγάπης, πόνου και μίσους. Η Στεφανία δεν βρίσκει σχεδόν ποτέ χρόνο για να συμμαζέψει , δεν βρίσκει σχεδόν ποτέ χρόνο για να ψωνίσει , για αυτές τις δουλειές επιστρατεύει την μάνα της, όμως πάντα βρίσκει χρόνο για να ετοιμάσει τις αγαπημένες της σαλάτες. Τρελαίνεται για τις σαλάτες η Στεφανία, τις θέλει, τις αρέσουν, τις αρέσουν με πράσινα λαχανικά, με κατακκόκινες ντομάτες, με μαύρες ελιές , με φρέσκα φρούτα, με ξερά φρούτα, με ξηρούς καρπούς, με φρέσκο ψωμί, με παξιμάδια, με πατάτες, με ζυμαρικά, με τυριά, με αλλαντικά, με κοτόπουλο, τι να πω την Άρτα και τα Γιάννενα βάζει στις σαλάτες της και σχεδόν καθημερινά ετοιμάζει αυτή με τα πράσινα λαχανικά, τα ξερά σύκα, τα καρύδια, το ρόδι… ρίχνει και λάδι , και μηλόξυδο , και πετιμέζι… πίνει και κόκκινο κρασί για να ξελαμπικάρει το μυαλό της όπως λέει και ξανά μανά αμπαρώνεται και πάλι στο γραφείο της…

Υλικά
½ μαρούλι
½ λόλα
½ ματσάκι ρόκα
½ κούπα καρύδια χονδροκομμένα
2 φέτες χωριάτικο ψωμί κομμένο σε κύβους
2 μήλα κόκκινα κομμένα σε κυβάκια
Τις φετούλες από 2 πορτοκάλια κομμένα σε κυβάκια
Τους σπόρους από 1 ρόδι
4 ξερά σύκα κομμένα σε κυβάκια
150 γρ κασέρι κομμένο σε κυβάκια
4 φέτες προσούτο κομμένο σε λωρίδες
2 κουτ . της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

Για την σάλτσα
9 κουτ . της σούπας ελαιόλαδο συν 1 κουτ της σούπας για τα κρουτόν
3 κουτ της σούπας μηλόξυδο
1 κουτ της σούπας μέλι
Θαλασσινό αλάτι – φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Παρασκευή

α/ Πλένουμε το μαρούλι ,την λόλα , την ρόκα και τα κόβουμε σε χοντρά
κομμάτια .
β/Ετοιμάζουμε τα κρουτόν. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί προσθέτουμε τους κύβους του ψωμιού και ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα, αποσύρουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
γ/Σε ένα μπολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο, το μηλόξυδο, το μέλι, αλάτι- πιπέρι
και ανακατεύομε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
δ/Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα υλικά της σαλάτας προσθέτουμε τα κρουτόν περιχύνουμε με την σάλτσα ανακατεύομαι καλά και σερβίρουμε.

Author

Σχολια