Υλικά
1 κόκορας χωριάτικος 2 κιλά περίπου σε μερίδες
1 ½ πακέτο μακαρόνια νούμερο 5
½ κούπα ελαιόλαδο συν 4 κουτ. της σούπας για τα μακαρόνια
1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
1 κούπα κόκκινο κρασί
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
½ κουτ. του γλυκού ζάχαρη
½ κουτ. του γλυκού κοκκινοπίπερο
1 κουτ . του γλυκού μπαχάρι σε σκόνη
2 ξυλάκια κανέλας
Αλάτι μαύρο πιπέρι
Τριμμένο κεφαλοτύρι

Παρασκευή

α/ Σε ένα μπολ βάζουμε το κρασί, το πελτέ, την ζάχαρη, το κοκκινοπίπερο, το μπαχάρι, το αλάτι το μαύρο πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
β/ Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί προσθέτουμε τα κομμάτια του κόκορα και τα τσιγαρίζουμε. Τα αφαιρούμε και τα βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα. Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο συνεχίζοντας το τσιγάρισμα. Προσθέτουμε το μίγμα του κρασιού , ανακατεύουμε και το αφήνουμε να πάρει μία με δύο βράσεις .
γ/ Ρίχνουμε τα υλικά από το τηγάνι στην κατσαρόλα, προσθέτουμε την κανέλα και ζεστό νερό. Χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε προσέχοντας μήπως χρειαστεί να συμπληρώσουμε νερό . Βράζουμε το φαγητό μας μέχρι να μαλακώσει ο κόκορας και να μείνει με το λάδι του.
δ/Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να βράσει νερό , προσθέτουμε αλάτι , ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε τα μακαρόνια ,τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα , τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε .
ε/Σε ένα πιάτο βάζουμε τα μακαρόνια , προσθέτουμε από επάνω ένα κομμάτι κόκορα με την σάλτσα του, πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι και σερβίρουμε.

Author

Σχολια