Υλικά

1200 γρ. μοσχάρι

¼ της κούπας ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 κουτ. του γλυκού κόκκους μαύρο πιπέρι

1 κιλό ντομάτες ώριμες και σφικτές

1 κούπα λευκό κρασί

1 κουτ. της σούπας πελτέ ντομάτας

1 κουτ. του γλυκού ζάχαρη

Αλάτι

Παρασκευή

Α) Κόβουμε το μοσχάρι σε μπουκίτσες .Αφαιρούμε τις φλούδες από τις ντομάτες ,βγάζουμε τους σπόρους και τις ψιλοκόβουμε σε κυβάκια .

Β) Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί , προσθέτουμε το μοσχάρι, τους κόκκους πιπέρι και σοτάρουμε μέχρι το κρέας να ροδίσει και να κάνει κρούστα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε 1-2 λεπτά ακόμα . Ανακατεύοντας βάζουμε και το σκόρδο.

Γ) Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τις ντομάτες. Σε μια κούπα ζεστό νερό βάζουμε τον πελτέ , τη  ζάχαρη και το αλάτι , ανακατεύουμε  και ρίχνουμε το μίγμα στο φαγητό .

Δ) Χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει το κρέας  και να μείνει με τη σάλτσα του.

Σημείωση¨ οι ντομάτες  ξεφλουδίζονται εύκολα εάν τις βυθίσουμε σε νερό που βράζει για ένα λεπτό. ¨

Author

Σχολια