Για 2 άτομα

Υλικά.

240 γραμμάρια καλαμαράκια (1 κονσέρβα)

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

1 κούπα ρύζι καρολίνα

2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλιά σούπας βούτυρο

Αλάτι, μαύρο πιπέρι

1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας

1 φύλλο δάφνης

½ κούπα κόκκινο κρασί

2 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

Παρασκευή

Α) καθαρίζουμε τα καλαμαράκια από το χόνδρο

Β) Σε μια μικρή κατσαρολίτσα βάζουμε νερό να βράσει προσθέτουμε το ρύζι και το αλάτι.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε 15 λεπτά περίπου. Σουρώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη.

Γ) Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι, το πελτέ, τη δάφνη και το σκόρδο και σοτάρουμε 2-3 λεπτά.

Δ) Ρίχνουμε το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και ψήνουμε τη σάλτσα για 15 λεπτά. Προσθέτουμε στο τηγάνι το ρύζι, τα καλαμαράκια και το βούτυρο και ανακατεύουμε να πάει η σάλτσα παντού. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και αποσύρουμε.

Συμβουλή

Αν αλατίσουμε το κρεμμύδι όταν το σοτάρουμε βγάζει τους χυμούς του και δε στεγνώνει.

Author

Σχολια