Αγαπημένοι μου φίλοι η χωριάτικη είναι η βασίλισσα της σαλάτας, όμως, για να είναι πετυχημένη έχει και αυτή τα μυστικά της και για να γίνει όπως την θέλουμε νόστιμη και ζουμερή δεν πρέπει η ντομάτα να είναι ψυγείου, αλλά θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου για να διατηρεί το άρωμά της. Το ίδιο ισχύει και για το αγγούρι και την πιπεριά. Επίσης το κρεμμύδι το κόβουμε την ώρα που θα σερβίρουμε την σαλάτα μας. Απαραίτητη και η κάπαρη που με την ξιδάτη γεύση της απογειώνει το πιάτο και μας ταξιδεύει στις μαγικές Κυκλάδες. Φυσικά, απαραίτητες και οι ελιές που δίνουν χρώμα και γεύση. Ακόμα, η φέτα απαιτείται να είναι μία πικάντικη βαρελίσια και το θυμάρι ή η ρίγανή μας να είναι μαζεμένα από το βουνό. Βέβαια, σπουδαίο ρόλο έχει και το ελαιόλαδο που αξίζει να είναι πρώτης ποιότητας για να μπορούμε να βουτάμε το ψωμάκι μας. Και το αλάτι; Ε ναι, επιβάλλεται ανθός αλατιού. Φίλοι μου, τώρα έχουμε την απόλυτη χωριάτικη!

Υλικά
2 μέτριες σφιχτές ντομάτες
1 μικρό κρεμμύδι ξερό
1 μέτριο αγγούρι
1 πράσινη πιπεριά
10 ελιές
Ελαιόλαδο
100 γρ φέτα
1 κουτ της σούπας κάπαρη
Θυμάρι ή ρίγανη

Παρασκευή
α/ Κόβουμε τις ντομάτες σε μέγεθος μπουκιάς, το αγγουράκι σε φετάκια, την πιπεριά σε ροδέλες και το κρεμμύδι σε φετούλες.
β/ Σε μπολ βάζουμε τις ντομάτες, το αγγούρι, την πιπεριά, το κρεμμύδι και τις ελιές . Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την κάπαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε.
γ/ Βάζουμε από επάνω την φέτα πασπαλίζουμε με το θυμάρι ή με την ρίγανη και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!

Author

Σχολια