Αγαπημένοι μου φίλοι τι μπορεί να κρύβει ο μήνας Αύγουστος;  Ο μήνας Αύγουστος κρύβει αποδράσεις σε μακρινές παραλίες, κρύβει την φυγή σε εξωτικά νησιά,  κρύβει χαρά,  ξεγνοιασιά… γι’ αυτό και εμείς φίλοι μου ας μην  βάζουμε περιττές  έγνοιες στο μυαλό μας και ας μαγειρεύουμε  συνταγές που χρειάζονται  λιγότερο χρόνο, με λίγα υλικά, μα, με καλή πρώτη ύλη και  με τα ελάχιστα  απαραίτητα  μπαχαρικά και μυρωδικά!
Υλικά  για 2 άτομα
250 γρ. χυλοπίτες χωριάτικες
4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο συν 2 κουτ της σούπας για τις χυλοπίτες
1 μέτριο κρεμμύδι  ψιλοκομμένο
2 πιπεριές Φλωρίνης
2 ντομάτες κομμένες καρεδάκια
100 γραμμάρια ελιές
Αλάτι- πιπέρι
½ κουτ. του γλυκού μέλι
½ κουτ. του γλυκού ρίγανη
Παρασκευή
α/ Κόβουμε τις πιπεριές σε ροδέλες,  τις ντομάτες σε μικρά καρεδάκια και τις ελιές σε ψιλές φετούλες
β/Σε άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τις χυλοπίτες σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού της συσκευασίας. Κρατώντας ένα ποτήρι νερό από τις χυλοπίτες που βράζουν , τις σουρώνουμε προσθέτουμε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο και τις αφήνουμε στην άκρη.
γ/Παράλληλα σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε να ζεσταθεί το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 1 με 2 λεπτά. Προσθέτουμε τις πιπεριές, την ντομάτα, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι.
δ/ Σβήνουμε με το νερό που κρατήσαμε από τις χυλοπίτες, χαμηλώνουμε την φωτιά, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε την σάλτσα για 15 με 20 λεπτά μέχρι να μείνει με το λάδι της.
ε/Προσθέτουμε στη σάλτσα  τις χυλοπίτες που βράσαμε  και  ανακατεύουμε. Κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τις ελιές και πασπαλίζουμε με την ρίγανη.
Σημείωση .
α/ Η συνταγή είναι παρμένη από το βιβλίο μου (Φοιτήτρια και στην μαγειρική).  Αυτή η συνταγή είναι παντός καιρού  έτσι στο βιβλίο χρησιμοποιώ  ντομάτα κονσέρβας,  τώρα όμως που είναι Αύγουστος βάζω φρέσκια ντομάτα και λίγο μέλι.
β/ Στο εμπόριο υπάρχουν και έτοιμες ελιές κομμένες σε φέτες.
Συμβουλή/
Όταν « κολλάμε» σε μία συνταγή παίρνουμε τηλέφωνο την μαμά, τη γιαγιά, τη θεία, τη φίλη και ρωτάμε. Έτσι και πειραματιζόμαστε και μαθαίνουμε. Την επόμενη φορά θα ξέρουμε.
Author

Σχολια