Υλικά.

500 γρ. βίδες

3 μελιτζάνες φλάσκες (600 γρ. περίπου)

8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

Αλάτι- μαύρο πιπέρι

½ κουτ. γλυκού κοκκινοπίπερο

2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες

½ κούπα λευκό κρασί

3 ώριμες φρέσκες ντομάτες

1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας

½ κουτ. γλυκού ζάχαρη

½  κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο

 

Παρασκευή  

Α) Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κυβάκια ½ εκατοστού, τα τοποθετούμε  σε νερό με αλάτι για 20 λεπτά, τα ξεπλένουμε τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.  Κόβουμε τις ντομάτες σε κυβάκια.

Β) Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το μισό ελαιόλαδο να κάψει, προσθέτουμε τα κυβάκια της μελιτζάνας και σοτάρουμε να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν.  Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το αλάτι ,το πιπέρι, το κοκκινοπίπερο και το σκόρδο ανακατεύοντας συνεχώς.

Γ) Σβήνουμε με το κρασί προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ ,την ζάχαρη και αν χρειαστεί λίγο νερό, σιγοβράζουμε για 15 λεπτά να δέσει η σάλτσα και να μείνει με το λάδι της.  Αποσύρουμε από την φωτιά ρίχνουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν οι γεύσεις.

Δ) Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τα σουρώνουμε και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα.  Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Ε) Σερβίρουμε περιχύνοντας στις βίδες την σάλτσα της μελιτζάνας και αν μας αρέσει το κοκκινοπίπερο πασπαλίζουμε λίγο ακόμη.

Author

Σχολια