Αγαπημένοι μου φίλοι το κουδούνι χτύπησε. Αξίζει να ετοιμάσουμε ένα υγιεινό κολατσιό για τα παιδιά μας, αξίζει να τους ετοιμάσουμε ένα υγιεινό δεκατιανό για το σχολείο εύκολα, απλά, αρκεί να προσέξουμε την ποιότητα των υλικών και έτσι, φίλοι μου, θα προσφέρουμε στα παιδιά μας υγεία και το πιο σοβαρό: θα τα βοηθήσουμε ώστε η υγιεινή διατροφή να τους γίνει αγαπημένη καθημερινή συνήθεια, να τους γίνει τρόπος ζωής !

Σταφιδοψωμάκια
Υλικά
1 ½ κούπα χλιαρό νερό
Αλεύρι ολικής άλεσης όσο πάρει περίπου31/2 κούπες
200 γρ σταφίδα
2 φακελάκια των 8 γρ ξερή μαγιά
1 φλιτσανάκι του καφέ μέλι
1 κουτ της σούπας μέλι

Παρασκευή
α/ Σε μία λεκανίτσα βάζουμε το χλιαρό νερό, προσθέτουμε την μαγιά, το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά και να βγάλει φουσκάλες. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε σιγά- σιγά το αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μία ζύμη εύπλαστη και μαλακή. Προσθέτουμε τις σταφίδες και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν στην ζύμη
β/Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει 30 λεπτά περίπου. Σε ένα ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί, κόβουμε από την ζύμη κομμάτια των 100 γρ, τα πλάθουμε σε στρογγυλά ψωμάκια και τα τοποθετούμε στο ταψί. Αφήνουμε τα σταφιδοψωμάκια για ½ ώρα ακόμη να φουσκώσουν και ύστερα τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 30 με 35 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα

Σημείωση
Μπορούμε στα σταφιδοψωμάκια μας να βάλουμε και κορινθιακή σταφίδα και σουλτανίνα. Είναι το ίδιο θρεπτικές, το ίδιο νόστιμες.

Author

Σχολια