‘’H Λεϊλά είναι μια γυναίκα που θέλει που θέλει να προσφέρει και τα καταφέρνει, τα καταφέρνει μέσα από την μαγειρική της. Μαγειρεύει η Λεϊλά, μαγειρεύει για αυτούς που αγαπά. Φέτος την Λαμπρή θα φτιάξει γιαουρτόπιτα , αυτή με το στραγγιστό γιαούρτι και το λικέρ μαστίχας. ” Το δροσίζει το γλυκό μου το λικέρ μαστίχας”, έλεγε, θα συνόδευε την γιαουρτόπιτά της και με παγωτό καϊμάκι το πολίτικο’’

Υλικά

5 αυγά κατά προτίμηση χωριάτικα

1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική

1 κούπα βούτυρο αγελάδος λιωμένο συν για το άλειμμα του ταψιού

1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό

1 σφηνάκι λικέρ μαστίχας

1 πρέζα σκόνη μαστίχας

3 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Αλεύρι όσο πάρει (περίπου 2 ½ κούπες )

Συν για τα αλεύρωμα του ταψιού

Για το σιρόπι

2 κούπες νερό

2 κούπες ζάχαρη κρυσταλλική

Παρασκευή

Α) Στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά ολόκληρα μαζί με την ζάχαρη και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Προσθέτουμε το βούτυρο, το γιαούρτι, το λικέρ και την σκόνη μαστίχας, συνεχίζοντας το χτύπημα. Τέλος ρίχνουμε το μπέικιν και λίγο – λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Β) Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 28 εκατοστών, ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε στους 180 oC για 40 – 45 λεπτά.

Γ) Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε το νερό, την ζάχαρη και βράζουμε το σιρόπι από την στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει για 4-5 λεπτά.

Δ) Κόβουμε το γλυκό και το σιροπιάζουμε σιγά – σιγά.

Χλιαρό σιρόπι, χλιαρό γλυκό.

Μυστικό :

Εάν θέλουμε να θρυμματίσουμε κρυστάλλους μαστίχας βάζουμε ελάχιστη ζάχαρη και τους χτυπάμε στου γουδί ή στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη.

Author

Σχολια