Υλικά
1300 χοιρινό από μπούτι ή σπάλα
½ κιλό σέλινο
½ κούπα ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 πράσο μεγάλο
½ κούπα κρασί
Αλάτι , μαύρο πιπέρι
2 αυγά
Το χυμό από 2 λεμόνια
Παρασκευή
α/Κόβουμε το χοιρινό σε μεγάλους κύβους, κόβουμε το πράσο σε ροδέλες, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, πλένουμε   και   χοντροκόβουμε το σέλινο.
β/Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί προσθέτουμε το χοιρινό και το   τσιγαρίζουμε από όλες τις πλευρές να κοκκινίσει , ρίχνουμε το πράσο ,το κρεμμύδι ,το αλάτι ,το πιπέρι και ανακατεύουμε.
γ/Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμησθεί, προσθέτουμε ζεστό νερό να σκεπάσει το κρέας  , χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει .
δ/Προσθέτουμε το σέλινο ,  εάν  χρειασθεί λίγο   ζεστό νερό   και αφήνουμε να ψηθεί το φαγητό μας μέχρι να μαλακώσει και το σέλινο.
ε/Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά  με το λεμόνι . Προσθέτουμε λίγο- λίγο ζωμό από το φαγητό   στο μπολ και το ανακατεύουμε, ρίχνουμε το μίγμα στο φαγητό   κουνάμε κυκλικά   το φαγητό και σερβίρουμε.
 
						
				
 
			 
			
Comments are closed.