Η Σαρακοστή θέλει παραδοσιακά, χορταστικά αλλά και νόστιμα πιάτα.

Υλικά

1 χταπόδι ( 1 κιλό περίπου)

400 γρ. κοφτό μακαρονάκι

1/3 της κούπας ελαιόλαδο

2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη

2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

1 φύλλο δάφνης

Μαύρο πιπέρι

Μια πρέζα κοκκινοπίπερο

1 κούπα κόκκινο ξηρό κρασί

Παρασκευή

Α) Πλένουμε καθαρίζουμε και κόβουμε σε μπουκιές το χταπόδι , το βάζουμε στην κατσαρόλα, το σκεπάζουμε και το σιγοβράζουμε με τα υγρά του για 20 λεπτά περίπου να μαλακώσει.

Β) Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πελτέ, την ζάχαρη, το μαύρο πιπέρι, το κοκκινοπίπερο, την δάφνη και σοτάρουμε ανακατεύοντας συνέχεια.

Γ) Σβήνουμε με το κρασί αφήνουμε να εξατμησθεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά ακόμα.

Δ) Παράλληλα σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει, ρίχνουμε αλάτι, το μακαρονάκι , το ανακατεύουμε συχνά και το βράζουμε 1 λεπτό λιγότερο από τον αναγραφόμενο χρόνο της συσκευασίας. Με μια τρυπητή κουτάλα παίρνουμε το μακαρονάκι κατευθείαν από την κατσαρόλα και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το χταπόδι. Αφήνουμε να πάρει μια βράση να ομογενοποιηθούν τα υλικά και αποσύρουμε.

Ε) Σερβίρεται ζεστό.

Author

Σχολια