1 χταποδάκι 600 γρ. περίπου

1 φλιτζανάκι του καφέ μηλόξιδο

½ κουτ. γλυκού κόκκους μαύρο πιπέρι

Για το σερβίρισμα

Ελαιόλαδο

Ρίγανη

Παρασκευή

Α) Πλένουμε το χταποδάκι. Σε μία κατσαρολίτσα βάζουμε το χταπόδι, το ξίδι και τους κόκκους πιπέρι.

Β) Βάζουμε την κατσαρολίτσα σε χαμηλή φωτιά και βράζουμε για 25-30 λεπτά.

Γ) Αφαιρούμε το χταπόδι από την κατσαρολίτσα το κόβουμε σε μέγεθος μπουκιάς, ρίχνουμε από πάνω ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με την ρίγανη και σερβίρουμε.

Ιδανικός μεζές για τσίπουρο.

Author

Σχολια