Εορταστικό κέικ με ζουμερό εσωτερικό γεμάτο άρωμα και γεύση, μια γλυκιά ζεστή απόλαυση.

Υλικά

250 γρ. βούτυρο συν το άλειμμα της φόρμας

250γρ. αποξηραμένα φρούτα (δαμάσκηνα , βερίκοκα, χουρμάδες, σύκα.)

¼ της κούπας ζάχαρη

4 αυγά

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

1 κούπα χυμό πορτοκάλι

1 σφηνάκι κονιάκ

400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις συν το πασπάλισμα της φόρμας.

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Παρασκευή

Α) Ψιλοκόβουμε τα αποξηραμένα φρούτα σε μπολ, ανακατεύουμε το μπέικιν και τα φρούτα.

Β) Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη, προσθέτουμε ένα- ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα, προσθέτουμε το χυμό , το ξύσμα και το κονιάκ ανακατεύοντας.

Γ) Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε σιγά – σιγά το μίγμα με το αλεύρι και τα αποξηραμένα φρούτα ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Δ) Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 1 ώρα.

Ε) Αφήνουμε να κρυώσει το κέικ και πασπαλίζουμε με την ζάχαρη άχνη.

Author

Σχολια