Συνεχίζοντας το αφιέρωμα ´´Σεπτέμβριος – φοιτητές μακριά από τη μαμά´´

Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε από το βιβλίο <> γλυκόξινο χοιρινό με γεύση της μαμάς , μαγειρεμένο όμως με εύκολο, υγιεινό, οικολογικό και γρήγορο τρόπο ,έως 30 λεπτά.

Καλή επιτυχία

Υλικά

450 γραμμάρια χοιρινό σπάλα

2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ξερό

1 σκελίδα σκόρδο

Αλάτι, μαύρο πιπέρι

½ ποτήρι νερού άσπρο κρασί

½ ποτήρι νερού χυμό ανανά

6 φέτες ανανά

1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας

1 κουταλιά σούπας κέτσαπ

1 κουταλιά σούπας σουσάμι (προαιρετικά)

Παρασκευή

Α) Κόβουμε το χοιρινό σε κύβους των 2 εκατοστών. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Κόβουμε τον ανανά σε καρεδάκια.

Β) Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το χοιρινό. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο ανακατεύοντας.

Γ) Σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί προσθέτουμε το χυμό, τα καρεδάκια ανανά, τον πελτέ και την κέτσαπ.

Δ) Ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό μέχρι να σκεπάσει το φαγητό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά περίπου. Προσέχουμε να μαλακώσει τι κρέας και να μείνει με τη σάλτσα του.

Ε) Πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

Σημείωση : μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κονσέρβα ανανά.

Author

Σχολια