Τουρλού – τουρλού ήταν η κουζίνα της Παρασκευούλας. Μικρή παντρεύτηκε, και ένα τραπέζι κουζίνας και έξι καρέκλες ρουστίκ χρώματος καφέ αγόρασε και σιγά – σιγά , και ένα καναπέ σουηδικό που άνοιγε και γινόταν κρεβάτι, και αργότερα πήρε και ένα τραπεζάκι τηλεόρασης με ρόδες κινητό και το έβαλε κάτω από τα ντουλάπια της κουζίνας της και εκεί πάνω έβαλε μια τεράστια τηλεόραση, και άνοιγε η Παρασκευούλα τον καναπέ και ξάπλωναν αυτή με τον άντρα της και τα δυο της παιδιά για να δουν τηλεόραση και εκεί πάνω τους έπαιρνε ο ύπνος. Χριστέ μου πώς χωρούσανε σε αυτόν τον καναπεδάκο του ενός μέτρου τέσσερα άτομα; Ίσως να ήταν τα νιάτα τους, ίσως να ήταν η αγάπη τους μα χωρούσαν. Και το πρωί φρέσκια , φρέσκια η Παρασκευούλα ξεκίναγε να φτιάχνει τα γλυκά της και τις περισσότερες φορές έφτιαχνε το αγαπημένο τους, ραβανί με ινδοκάρυδο…

Υλικά

6 αυγά

1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική

1 κούπα γάλα εβαπορέ

3 κουτ, της σούπας λιωμένο βούτυρο

1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό

1 κούπα ινδοκάρυδο( συν για το πασπάλισμα )

1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι

1 κούπα νερό

1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική

2 φλούδες από λεμόνι

Παρασκευή

Α) Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα αυγά με την ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Προσθέτουμε σιγά –σιγά το γάλα, το βούτυρο, το σιμιγδάλι, το ινδοκάρυδο, το αλεύρι, το μπέικιν και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Β) Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι, ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C.

Γ) Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε το νερό, την ζάχαρη τις φλούδες του λεμονιού και βράζουμε το σιρόπι από τη στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει για 4-5 λεπτά.

Δ) Κόβουμε το γλυκό και ρίχνουμε το σιρόπι σιγά- σιγά ,ζεστό το γλυκό ζεστό το σιρόπι, πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο και σερβίρουμε.

Author

Σχολια