Υλικά

½ κιλό κολοκυθάκια

½ κιλό μελιτζάνες

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουτάκι μπύρα 330ml

½ κουτ. γλυκού αλάτι

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Κοκκινοπίπερο προαιρετικά

Παρασκευή

Α) Κόβουμε τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες σε λεπτές λωρίδες.

Β) Σε ένα μπολ βάζουμε την μπύρα προσθέτουμε σιγά – σιγά το αλεύρι και το αλάτι ανακατεύοντας ζωηρά με ένα πιρούνι μέχρι να δημιουργήσουμε ένα μέτριο χυλό.

Γ) Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει, βουτάμε μία – μία φέτα στο χυλό και τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρυσόξανθο χρώμα, τηγανίζουμε και τα υπόλοιπα.

Δ) Τοποθετούμε τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με κοκκινοπίπερο.

Author

Σχολια